Lionel Messi satte två mål när hans Barcelona vann.
Lionel Messi satte två mål när hans Barcelona vann. - Foto: AP/SCANPIX
Pedro (t.v.) nätade också. - Foto: AP/SCANPIX
Barcelona är bara tre poäng bakom Real Madrid. - Foto: AP/SCANPIX
Den spanska huvudstadsklubben har dock spelat en match mindre.
Den spanska huvudstadsklubben har dock spelat en match mindre. - Foto: AP/SCANPIX

Bottenlagets drömstart räckte inte mot Barça

Real Zaragoza skakade mäktiga Barcelona. Trots det kunde den katalanska jätten ändå kamma hem segern med 4-1 på La Romareda.

Guldstriden i La Liga

1. Real Madrid, 78 poäng på 30 matcher

2. Barcelona, 75 poäng på 31 matcher

3. Valencia, 48 poäng på 30 matcher

4. Málaga, 47 poäng på 30 matcher

ZARAGOZA. Barcelona fortsätter sin jakt efter ärkerivalen Real Madrid. På lördagskvällen knep katalanerna en bekväm 4-1-seger borta mot Real Zaragoza - en match som såg ut att kunna bli en riktig mardröm för "Blaugrana".

Gästerna fick knappast en smakstart på La Romareda. Hemmalaget inledde nämligen väldigt piggt och tog till och med ledningen genom Carlos Aranda efter en halvtimmes spel.

Men det chockade bortalaget kom dock tillbaka. Bara minuterna senare stod hemmamålvakten Roberto för en riktig tabbe och gav bort bollen till Carles Puyol som enkelt kvitterade till 1-1.

Barças show

Och endast tre minuter senare satte dessutom Lionel Messi 2-1 till Barcelona, som tog över helt och hållet. Desto värre blev det dessutom för hemmalaget när Abraham Minero visades ut strax innan paus.

Messi drygade sedan ut ledningen i slutminuterna och Pedro fastställde slutresultatet till 4-1 precis innan fulltid.