Hiddink dissar nyrika Man City

"Det finns gränser mellan vad som är moralisk och vad som är omoraliskt."


Fram tills i somras var Chelsea världens rikaste klubb. Då fick Manchester City nya ägare – och tog över den den titeln, vilket bland annat har manifesterats i ett miljardbud på Milans Kaká. Chelseas tillfällige tränare Guus Hiddink filosoferar över detta.

– Jag kan inte se kopplingen mellan en sådan summa pengar och prestationer på planen. Jag kan inte se det. Jag är kanske rätt "amatörmässig" när det gäller sånt. Det blir till en filosofisk fråga: är en spelare värld en pund eller hundra miljoner pund för att prestera? Är det värt att spendera sådana pengar på någon? En del människor tycker kanske det, säger Guus Hiddink till The Guardian.

Holländaren fortsätter:

– Det är upp till klubbägarna om de tycker att det är ansvarsfullt att investera sådana summor. Det finns gränser mellan vad som är moralisk och vad som är amoraliskt. Men är det tio miljoner pund eller hundra miljoner pund? Det är svårt att komma och säga hurivida det är omoraliskt att spendera hundra miljoner pund, men att 50 miljoner är moraliskt, säger Hiddink till The Guardian.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!