Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hiddink gör som Keegan

- 03/03/2009, 15:14 -

Scenariot i år liknar det 1996. Guus Hiddink säger som Kevin Keegan gjorde.

När Newcastle kämpade med Manchester United om ligatiteln 1996 uttryckte skatornas tränare Kevin Keegan det numera berömda uttrycket: "Jag skulle älska att slå dem, älska det". När scenariot i år är det liknande, fast med Chelsea i Newcastles position, vill inte Guus Hiddink vara sämre än sin föregångare.

– Jag skulle älska att stoppa honom. Jag hoppas vi kan göra det. Jag vet inte om folk är rädda för honom, men jag är inte rädd, säger Hiddink enligt The Sun, och syftar givetvis på kungen Sir Alex Ferguson.

Sedan Hiddink tog över Chelsea efter Luiz Felipe Scolari, som blev sparkad, har Chelsea fått nytt självförtroende. De blåa vann första mötet med Juventus i Champions League och lyckades forcera in ett segermål på övertid mot Wigan i ligan den gångna helgen – till stor belåtenhet för den holländska tränaren.

– Jag gillar sättet laget reagerade på då vi släppte in ett mål mot Wigan. Det är så jag ser på ligaracet också. Vi har ambitionen att stoppa dem (United). Det är en klassisk kamp mellan två maktcentra, men vi tar ett steg i taget, säger Hiddink.

Manchester United är ute efter en kvintett av triumfer den här säsongen. Ligacupen och klubblags-VM är redan hemma. Nu återstår de tre tyngsta: FA cupen, ligan och Champions League. Chelsea ligger sju poäng efter med en match mer spelad i Premier League-tabellen och behöver en hel del tur för att ta sig i kapp. Men i Champions League ligger de båda jättarna lika och det är främst där Chelsea har möjlighet att spoilera Uniteds drömmar om att ta hem rubbet den här säsongen.

Under Hiddink har den tidigare petade Didier Drogba fått nytt självförtroende. Tillsammans med Nicolas Anelka bildar ivorianen ett av världens giftigaste anfallspar och det blir garanterat en svettig afton för Portsmouths försvar i kväll när de båda lagen möts i ligan. Med dessa två målglada herrar i form kan United inte slappna av förrän en feta damen sjunger.

Portsmouth - Chelsea, 20:40, Canal Plus Sport 2

Hiddinks liv så här långt

Skrivet av: