Fixar Essien ny Chelseaseger i dag?

- 15/03/2009, 11:29 -

Guus Hiddink har hittat en ny favorit i mittfältaren från Ghana.

Sedan Guus Hiddink kom till Chelsea har klubben radat upp segrar – ofta efter mål gjorda i slutet på matchen. Nu har han en tidigare skadedrabbad spelare – Michael Essien att tillgå. En funktionell spelare som vid sidan av sin vanliag position på det centrala mittfältet även kan hoppa in som ytterback och mittback när det behövs. hans defensiva egenskaper kan behövas mot Manchester Citys Robinho.

– Michael Essiens bästa position är på innermittfältet. Jag gillar att spela med olika möjliga system. Han kan spela på innermittfältet med två defensiva mittfältare eller med en defensiv och två mer anfallande.

I matchen mot Juventus fick Essien något av ett specialuppdrag.

– Häromdan spelade han med mer bredd. Det var för att vi visste att Nedved skulle spela centralt och skapa ytor för Molinaro, och det är möjligt om man spelar med en striker. Det är en kamp en mot en, Molinaro mot strikern, och då finns risken att vår högerback kan bli förvirrad över huruvida han ska stanna kvar eller följa efter Nedved in i mittfältet, säger Guus Hiddink.

Mot Juventus gjorde Essien – precis tillbaka från ett halvårs skadefrånvaro – mål. Men för Hiddink är det alltså han funktionalitet som är det viktigaste.

– Det var en av anledningarna för att satsa på Essien, för han kan spela i mitten och Bosingwa kan föja efter ytterbacken. Han kan spela på flera positioner, säger Guus Hiddink till Chelseas hemsida.

Chelsea - Manchester City 14.30 på Canal Plus Sport 1.

Skrivet av: