Nikica Jelavic (t.h.) satte två mål när Everton kryssade mot United.
1 av 4
Nikica Jelavic (t.h.) satte två mål när Everton kryssade mot United. - Foto: SCANPIX
Wayne Rooney blev också tvåmålsskytt.
2 av 4
Wayne Rooney blev också tvåmålsskytt. - Foto: SCANPIX
Nani chippade in bollen bakom Tim Howard.
3 av 4
Nani chippade in bollen bakom Tim Howard. - Foto: SCANPIX
Danny Welbeck gjorde ett riktigt drömmål.
4 av 4
Danny Welbeck gjorde ett riktigt drömmål. - Foto: SCANPIX

Målexplosion när Everton fällde United - City jublar

Manchester United var på väg att knipa tre livsviktiga poäng. Men Everton vägrade att ge upp och kvitterade med två blixtsnabba mål i slutminuterna.

Guldstriden i Premier League

1. Manchester United, 85 poäng på 35 matcher.

2. Manchester City, 77 poäng på 34 matcher.

3. Arsenal, 65 poäng på 35 matcher.

4. Newcastle, 62 poäng på 34 matcher.

MANCHESTER. Två blixtsnabba mål i slutet av matchen fällde Manchester United när Everton kom på besök. Nu lever ligan i allra högsta grad - och Manchester City har ett guldläge att komma ikapp.

Det började riktigt illa för hemmalaget. Dryga halvtimmen hade tickat iväg när den glödhete Nikica Jelavic hittade rätt bakom David De Gea och spräckte nollan.

Wayne Rooney kvitterade dock bara minuterna senare - ett mål som bäddade för den stora målfesten i andra halvlek.

Danny Welbeck inledde målkavalkaden med ett fantastiskt skott som borrade sig in i mål, innan Nani elegant chippade in 3-1-målet.

Två snabba räddade Everton

Den storspelande Marouane Fellaini reducerade dock till 2-3 med ett underbart volleymål strax därpå. Ett mål som såg ut att bli värdelöst när Rooney satte sitt andra mål för kvällen.

Everton fortsatte dock att kriga och Jelavic satte 3-4 i den 83:e minuten - och Steven Pienaar pressade in matchens sista mål i den 85:e.