Bottenlaget sänkte Champions League-jagande Newcastle med 4-0.
Bottenlaget sänkte Champions League-jagande Newcastle med 4-0. - Foto: SCANPIX
Hemmalaget demolerade gästerna.
Hemmalaget demolerade gästerna. - Foto: SCANPIX

Bottenlaget krossade Newcastle - CL-drömmen borta?

Bottenlaget Wigan är farligt nära att åka ur Premier League. Då reste de sig i måstematchen - och chockade ligafyra Newcastle genom att vinna med 4-0.

Wigan - 4 - 0 - Newcastle

Målskyttar, Wigan: 1-0 (13) Victor Moses, 2-0 (15) Victor Moses, 3-0 (36) Shaun Maloney, 4-0 (45) Franco Di Santo.

Varningar, Wigan: Antolin Alcaraz, James McCarthy.

Varningar, Newcastle: Danny Simpson.

Domare: Mike Dean.

Matchens lirare?

Vem tyckte du var matchens lirare? Rösta här och tävla om biljetter, VIP-resa och äran att dela ut priset till matchens bästa spelare i Sverige - Frankrike i sommarens EM.

Vill du bli Nyheter24:s EM-reporter?

På Nextinfootball.se kan du tävla och vinna jobbet.

Kör igång direkt!

WIGAN. Det rådde inget tvivel om att det skulle bli en svår bortamatch mot bottenlaget Wigan. Men att Newcastle skulle åka på en blytung 0-4-förlust var det nog inte många som hade räknat med.

Hemmalagets Victor Moses gav Wigan en riktig smakstart genom att sätta två mål på två minuter tidigt i den första halvleken. Två mål som lamslog "The Magpies" helt och hållet.

I stället kunde Shaun Maloney dryga ut till 3-0 innan argentinaren Franco Di Santo fastställde slutresultatet till 4-0 precis innan halvtid.

Champions League i fara

Chockförlusten kan dessutom bli väldigt kostsam för "The Magpies", som är farligt nära att att gå miste om den sista Champions League-platsen till Tottenham.