Torsdag 23 Sep
Stockholm

Guidettis galna show - här är alla citaten

Guidetti jämför sig med Ruud van Nistelrooy. "Han fick en skada, kom tillbaka och var en tre-fyra gånger bättre spelare efter det", säger han.
1 av 6
Guidetti jämför sig med Ruud van Nistelrooy. "Han fick en skada, kom tillbaka och var en tre-fyra gånger bättre spelare efter det", säger han. Foto: Scanpix
Guidetti tror att Sverige skräller och vinner EM-guld. "King Zlatan finns ju där", säger han.
2 av 6
Guidetti tror att Sverige skräller och vinner EM-guld. "King Zlatan finns ju där", säger han. Foto: Scanpix
20-åringen gjorde succé i Holland.
3 av 6
20-åringen gjorde succé i Holland. Foto: Scanpix
"Jag letar speltid", säger Guidetti när Manchester City kommer på tal.
4 av 6
"Jag letar speltid", säger Guidetti när Manchester City kommer på tal. Foto: Scanpix
John Guidetti lockade till skratt många gånger under sin presskonferens.
5 av 6
John Guidetti lockade till skratt många gånger under sin presskonferens. Foto: Scanpix
Guidetti kunde inte ge något besked om när han kan tänkas vara tillbaka efter skadan.
6 av 6
Guidetti kunde inte ge något besked om när han kan tänkas vara tillbaka efter skadan. Foto: Scanpix

Kycklingbiten som förstörde EM-festen, hur han ska resa sig som Ruud van Nistelrooy – och drömmar om hajar. Nyheter24 sammanfattar det bästa när citatmaskinen John Guidetti bjöd på show.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
John Guidetti

Född: 15 april 1992.

Från: Stockholm.

Position: Forward.

Längd: 185 cm.

Vikt: 80 kg.

Klubbar: Brommapojkarna, Manchester City, Burnley (lån), Feyenoord (lån).

STOCKHOLM. Nyheter24 var på plats när John Guidetti höll en presskonferens på Nobis Hotel i Stockholm på torsdagen. Där avslöjade han vad som låg bakom den mystiska skada som hindrade honom från att spela EM – en dåligt tillagad kycklingbit.

– Det ledde till att jag fick en vanlig magsjukdom. Ibland kan det viruset sätta sig på nerven. Jag hade lite otur att det la sig på bennerven. Viruset är borta nu, men nu måste jag bygga upp benet igen för att bli hundra procent återställd, säger Guidetti.

– Jag kan inte berätta exakt när jag kommer vara hundra procent återställd. Men det var inte tillräckligt med tid till EM. Det är klart det är en stor besvikelse, men jag är bara 20 år. Hade jag varit 36 hade jag kanske haft en annan syn på det, fortsätter han.

Efter succén i Holland är den stora frågan om han återvänder till Manchester City där konkurrensen om anfallsplatserna är stor.

– Jag letar speltid. Om City vill ge mig det så är jag självklart intresserad. Det är en fantastisk klubb och jag är tacksam över allt de gjort. Jag tillhör City nu, men jag vill spela fotboll.

Som vanligt bjöd han på många galna citat. Nyheter24 har sammanställt det bästa när Guidetti showade för journalisterna:

Ska steka kycklingen ordentligt

– Om man inte klarar motgångar kommer man aldrig lyckas i den här sporten. Det är tufft att missa ett mästerskap och tar på en psykiskt, men jag tror det är fantastiskt bra för mig. Nu måste jag bevisa för mig själv att jag kommer ut ur det här starkare och bli bättre. Som Van Nistelrooy. Han fick en skada, kom tillbaka och var en tre-fyra gånger bättre spelare efter det.

– Det kommer fler mästerskap och jag kan garantera att jag kommer steka kycklingen ordentligt i VM 2014. Det kommer inte tas några risker.

City har haft annat för sig – sprutat champagne och sånt

– De har haft lite annat och göra. Lite champagne som ska kastas, dans och lite annat, så vi får se. Man vet inte. Det är ändå Manchester City vi pratar om. De vill komma upp med Real Madrid, Barcelona och grabbarna så det är inget litet lag längre. Det kan hända saker. Jag ska inte ljuga. John vill spela fotboll. Hela den här säsongen har det varit fullsatta läktare, jag har varit betydelsefull, jag har spelat varje match. Det skulle vara svårt för mig att gå tillbaka till ett lag där jag inte får spela över huvudtaget.

– Jag förstår ju själv att jag inte kommer gå in och ta nummer tio, spela alla matcher, ta kaptensbindeln. Det fattar ju vem som helst. Om jag går till ett storlag som City så kommer jag ju vara kanske tredjeanfallare. Det skulle jag kunna acceptera. Det är en lång säsong och då behöver man många spelare, så då tror jag att jag skulle få speltid. Men att vara femte anfallare, det skulle jag vara tveksam till.

Enda gången John är tyst

– Det vet jag inte. Vi får se hur det blir. Men att spela med spelare som Agüero, Nasri och Silva, det ser man alltid fram emot. Det är alltid godis. Jag ser fram emot att få spela fotboll över huvudtaget igen. Det spritter i benen. Människorna runt omkring mig orkar inte med mig längre. Enda gången jag är tyst är förmodligen när jag spelar eller skriker på domaren, så de blir nog galna på mig.

Drömmer om Champions League

– Jag vill spela Champions League, det är det man drömmer om som fotbollsspelare. Att bara få stå där och höra (John börjar nynna på CL-låten) spelas, det är något man drömt om sedan man var liten.

Har inte koll på intresset

– Det vet jag inte. Jag försöker bara fokusera på min rehabilitering, vara med nära och kära, så låter jag andra sköta det där. Om något sedan blir väldigt intressant så kommer de kolla det med mig för i slutändan är det ju alltid mitt beslut. Om jag skulle få höra varenda liten detalj och telefonsamtal skulle jag inte få någon tid till att rehablitera mig.

Firade Citys ligaguld – i Allbäcks bil

– Jag satt i Marcus Allbäcks bil på väg till min läkarundersökning och lyssnade på sportradion. Vi tänkte först, nej, nu torskar de. Sen gjorde de både 2-2 och 3-2. Då skakade den där bilen lite grann på motorvägen och folk undrade nog vad som hände. Det hade varit kul att få vara på plats och se det på teve, men man måste prioritera sin egen karriär. Så firade jag den segern.

City fixar – ska bara sätta sig på ett plan

– Just nu ska jag vara i Sverige ett tag. Efter det ska jag åka till en ort för specialrehabilitering. Det ska vara det bästa stället att åka. Man får lite sol, lite bad och får göra grym rehablitering. Några vänner ska följa med dit också så att jag ska kunna må bra. Jag är 20 år och en ungdom, så jag måste ju också få spela lite Fifa och bara ha kul med grabbarna. Men jag vet inte vart vi ska åka än. Det är klubben som bestämmer. De sätter mig på ett plan och jag bara blundar och åker.

Blev kungen av Rotterdam

– Det har varit ett fantastiskt år. En tränare som Ronald Koeman går ut i tidningar och jämför mig med när Van der Vaart och Sneijder. Det är helt otroligt att få höra det. De är fantastiska fotbollsspelare. Något jag också kommer minnas för resten av mitt liv var när jag gjorde tre mål mot Ajax. Det var helt overkligt. Folk grinade på läktaren. Grabbarna sa till mig att om jag gör ett mål så kommer du vara kungen av Rotterdam. Och så gjorde jag tre mål.

Feyenoord - inte helt olik City

– Självklart kanske inte Feyenoord är som Manchester City på planen. Men utanför är det som Manchester City. Det är 52 000 på matcherna och City tar 48. Pressen runt omkring, trycket från fansen och styrelsen är som i en stor klubb. Det tror jag har varit fantastiskt bra för mig att som så pass ung få lära mig känna den pressen.

Drömmar om EM-guld – och hajar

– Jag drömmer ju alltid stort. Jag drömmer om svenskt EM-guld och mål i finalen. Man kan ju drömma att det kommer en haj genom fönstret. Det är helt omöjligt förmodligen. Men man drömmer ju fortfarande om det. Det här är min dröm och det skulle kunna hända. Allt kan hända. Vem hade trott att vi skulle ha kunnat landa på månen 1969?

– Jag hade ett litet block när jag var liten där man skrev upp alla resultat och målskyttar. Man hade bilder på spelarna. Och nu visste man att man kunde ha varit en av dem. Men vi får ta VM i Brasilien i stället. Det är ett lite skönare väder där, så man får väl spara på det roliga.

Slipper höra honom "tjöta"

– Det är klart de tycker det är tråkigt, men de är nog lite nöjda över att slippa mig tjöta hela sommaren. Nu kan de ta ur öronpropparna ur resväskan när de åker ner.

Kolla på EM – som att inte få äta godis

– Det skulle vara lite jobbigt mentalt. Det är som att man inte skulle få äta godis, om man skulle lägga en godispåse framför sig och bara lukta på den. Jag försöker bara fokusera på min rehabilitering och jag önskar dem all lycka.

"King Zlatan finns ju där"

– Att de saknar en liten 20-åring... King Zlatan finns ju där. Jag tror Sverige skräller i år. Det blir medalj.

Kommentera
Kopiera länk
Dela