Mourinho får köpa för 1,2 miljarder

- 18/03/2009, 17:03 -

Portugisen vill ha en starkare trupp för att kunna konkurrera i Europa.

Om finanskrisen har nått Inter är oklart, men om så är fallet märks det sannerligen inte. Samtidigt som Milans vice vd Adriano Galliani säger att omsättningen på spelarköp kommer vara starkt begränsad till följd av det ekonomiska läget sägs Inters klubbpresident Massimo Moratti har beviljat José Mourinho ett spelarköpspaket på 100 miljoner euro, cirka 1,2 miljarder kronor. Intertränaren menar att den enda möjligheten att vinna i Europa nästa säsong är om truppen stärks ordentligt.

– José har gjort klart för klubben att de inte kan hoppas på att kunna konkurrera med de engelska lagen med den trupp som lämnades till honom av Roberto Mancini. Det verkar som att Massimo Moratti är villig att ge Mourinho chansen att köpa de spelare han känner att han behöver, säger en Interkälla enligt Mirror.

"The special one" sägs vara ute efter sex specifika spelare. Det handlar om Tottenhams Jermaine Jenas, som Inter budade på redan i januari, Arsenals Abou Diaby, Chelseatrion Drogba, Carvalho och John Obi Mikel och sist men inte minst Uniteds general Nemanja Vidic.

Självklart finns det inte en chans på jorden att Mourinho får över alla sex. Framför allt lär det krävas mer än 1,2 miljarder kronor om han verkligen vill ha Vidic, Drogba och Mikel. Kanske tvingas Inter då sälja en egen spelare för att få in extra kapital. Kanske heter den spelaren Zlatan Ibrahimovic.

Skrivet av: