Fergie berättar om när han ledde strejk

- 20/03/2009, 18:09 -

"Jag växte upp med att tro att Labour var den arbetande mannens parti, och det tror jag fortfarande."

Manchester Uniteds tränrae Alex Ferguson har aldrig gjort någon hemlighet av att han står till vänster politiskt. En av hans vänner är Alastair Campbell, kommunikationsstrategen som sägs ligga bakom Labours tre raka valsegrar. I det senaste numret av The New Statesman intervjuar Campbell Ferguson, som får frågan om hur politiskt intresserad han är på en skala från ett till tio.

– Ja, jag antar att jag måste vara en tia när det gäller fotboll. Fotboll har varit den stora grejen i mitt liv under så lång tid. I det här jobet, tänker man på det hela tiden. Det finns så mycket man måste fokusera på. När det gäller politik så är jag intresserad av den, jag följer den, jag läser poltisk historia och jag har starka politiska åsikter. Så jag skulle säga runt sju och en halvt, säger Alex Ferguson.

Unitedtränaren berättar även varifrån han politiska intresse har sin grund.

– Min bakgrund och min uppfostran. Min pappa var vänster, och det var de flesta där jag kom ifrån. jag växte upp i en väldigt arbetarklaspräglad del av Glasgow. Jag var altid väldigt medveten om samhällskänslan, att folk och familjer stödde varandra. Jag växte upp med att tro att Labour var den arbetande mannens parti, och det tror jag fortfarande.

Som ung engagerade sig Alex Ferguson själv i fackföreningsrörelsen vid varvet i Glasgowstadsdelen Clydeside.

– Jag ledde en inofficiell strejk för högre löner, berättar Alex Ferguson för Alastair Campbell i intervjun i The New Statesman.

Skrivet av: