Vincent Kompany sågar nu Milan för att de släppte honom till Juventus: "Milan trodde att Pirlo var slut".
1 av 3
Vincent Kompany sågar nu Milan för att de släppte honom till Juventus: "Milan trodde att Pirlo var slut". - Foto: JON SUPER/SCANPIX
"Han har nu vunnit ligatiteln med Juventus och ledde sitt land till EM-final. Han är en toppspelare", säger Kompany.
2 av 3
"Han har nu vunnit ligatiteln med Juventus och ledde sitt land till EM-final. Han är en toppspelare", säger Kompany. - Foto: Alessandro Fucarini/SCANPIX
Andrea Pirlos prestationer i EM har väckt stora känslor i fotbollsvärlden.
3 av 3
Andrea Pirlos prestationer i EM har väckt stora känslor i fotbollsvärlden. - Foto: Anja Niedringhaus/SCANPIX

Mittbacksstjärnan sågar Milan: "De trodde Pirlo var slut"

Manchester Citys mittback Vincent Kompany skickar en hälsning till Milano-klubben.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

MANCHESTER. En av EM:s absolut mest lysande stjärnor har varit Italiens mittfältselegant Andrea Pirlo. 33-åringen har gjort ett mål och två assist under turneringen och många pratar om att han har fått en nytändning – men inte Manchester Citys belgiske mittback Vincent Kompany. Han hånar nu Milan på twitter för att de släppte honom till Juventus förra säsongen.

– Milan trodde att Pirlo var slut och släppte honom till Juventus, skriver han enligt Football Italia.

Den sista säsongen i Milan, 2010-2011, var innermittfältaren petad i många matcher och fick börja på bänken. Det blev bara 17 matcher för honom den säsongen och Milan valde därför att släppa honom till Juventus där han har varit framgångsrik. 33-åringen spelade 37 matcher och gjorde tre mål och fyra assist. Dessutom ledde han dem till scudetto-segern – precis framför näsan på Milan.

– Han har nu vunnit ligatiteln med Juventus och ledde sitt land till EM-final. Han är en toppspelare, skriver Kompany.

På söndag kan han dessutom bli europamästare då Italien möter Spanien i EM-finalen.

********

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

/
EM
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

1 timme sedan

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.