Mellberg ska stoppa Romas juniorer

- 21/03/2009, 17:56 -

Juventus möter ett lag med sex juniorer på grund av avstängningar och skador.

I Champions Leaguematchen mot Arsenal spelade flera av Romas spelare halvskadade. Inte minst lagkaptenen Francesco Totti. Något som straffade sig efter drabbningen med 120 minuters speltid plus straffläggning. Dessutom är hela fyra Romaspelare avstängda i kvällen match mot Juventus: Motta, Pizarro, Diamoutene och De Rossi. Förutom Totti är Cassetti, Perrotta, Cicinho, Juan, Taddei och Aquilani skadade.

För att få ihop ett lag har Romas tränare Luciano Spalletti tvingats kalla in hela sex spelare från juniorlaget. Ett faktum som han vägrar att beklaga.

– Först och främst för att det inte hjälper att gråta när man hamnar i svåra situationer, utan då behövs goda råd och att vara övertygad om våra chanser. Segern hänger alltid på spelarnas hjärtan, säger Luciano Spalletti.

Runt 50 000 väntas komma till Olimpico för att se Roma-Juventus.

– Då har vi 50 000 anledningar att ge järnet och ingen enkel ursäkt för att ge upp. Så vi kommer att försöka, säger Spalletti enligt La Gazzetta dello Sport.

Även Juventus dras med skador. Legrottaglie, Amauri, Sissoko och Marchisio missar matchen.

– Fotbollen är vacker när alla stora spelare är med, i slutet av en lång serie så har alla problem, säger Juventus tränare Claudio Ranieri till Tuttosport.

Juevtränaren får frågan om det är bra att Totti inte är med i kväll.

– Totti, Del Piero, Maldini: de vill vi alltid ha på plan för supportarna köper biljett för att se ett skådespel och de är spelare som skapar skådespel. Utan "il capitano" blir det ett annorlunda Roma, men därmed inte sagt att de är sämre. De kommer att ha stöd från sin publik, som har slutit upp bakom laget. Det krävs det bästa Juve, säger Claudio Ranieri i en intervju med Tuttosport.

Olof Mellberg väntas bilda mittbackspar med Giorgio Chiellini, som spelar med ansiktsmask efter att ha opererat näsan.

Roma - Juventus visas 20.30 på Canal Plus Sport 2.

Skrivet av: