Tisdag 11 Maj
Stockholm

Max Tonetto ber alla om ursäkt

Syndabocken efter straffrysaren:<br/>
"Under veckans träningar satte jag alla"

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Roma ledde över Arsenal med 1-0 efter 90 minuter i onsdagens Champions League. Eftersom Arsenal vann med samma siffror i den första matchen gick drabbningen till förlängning och så småningom straffar. Både Arsenals Eduardo och Romas Mirko Vucinic missade, men den givna syndabocken blev italienarnas Max Tonetto som i den åttonde straffomgången drog i väg en rökare som kunnat vara en repris av ett field goal i NFL. Ridå Roma.

– Precis när jag skulle slå straffen märkte jag att (Manuel) Almunia rörde sig åt det håll jag siktade på. Därför ändrade jag mig och gjorde ett enormt misstag, säger en olycklig Tonetto enligt Goal.com.

– Jag är så ledsen för att det blev fel, eftersom vi förtjänade att gå vidare. Jag vill också be om ursäkt till publiken som hejade på oss i två timmar.

Roma trodde uppenbarligen att risken för ett straffavgörande var stor. Delar av veckans träningar gick åt till att träna avsluten från elva meter. Av Max Tonettos egna analys att döma är det mycket märkligt att han inte fick slå någon straff förrän i den åttonde omgången. 34-åringen har ju varit stensäker.

– Under veckan tränade vi straffar, och jag satte dem alltid, säger Tonetto.

Synd bara att han helt plötsligt skulle ändra taktik.

Nya tag i helgen då Roma möter Sampdoria på Stadio Luigi Ferraris.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela