Söndag 13 Jun
Stockholm

Titta –
ett svenskt lag är på väg ut i Europa

Christoffer Andersson slog till med ett riktigt drömmål i Helsingborgs 3–0-vinst mot Slask Wroclaw på bortaplan i CL-kvalet. (Bilden tagen vid ett annat tillfälle).
Christoffer Andersson slog till med ett riktigt drömmål i Helsingborgs 3–0-vinst mot Slask Wroclaw på bortaplan i CL-kvalet. (Bilden tagen vid ett annat tillfälle). Foto: SCANPIX

Ett mycket imponerande Helsingborg bortaslog det polska laget Slask Wroclaw med 3–0 på bortaplan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Slask Wroclaw–Helsingborg 0–3 (0–1)
Målen: 0–1 (37) Alfred Finnbogason, 0–2 (72) Christoffer Andersson, 0–3 (85) Daniel Nordmark.
WROCLAW. De svenska lagen går som tåget i Europa. AIK, Kalmar, Elfsborg och Helsingborg är fortfarande kvar i Europaspelet. 
Helsingborg vann på ett imponerande sätt borta mot det polska storlaget Slask Wroclaw med 3–0 och har ett ypperligt slagläge inför den avgörande kvalmatchen.

Vinner Helsingborg den matchen är de inne i den sista kvalomgången i Champions League vilket betyder att de antingen får spela gruppspel i Europa League eller Champions League.

I matchen mot Slask Wroclaw var Helsingborg det spelförande laget och de visade upp en rutin i Europaspelet som vi i Sverige inte har sett sedan skåningarna själva kvalificerade sig till Champions League-gruppspelet vid millennieskiftet. 

Alla Helsingborgs tre mål var dessutom riktigt vackra. Särskilt veteranen Christoffer Andersson skruvade skott i krysset som betydde 2–0 i den 72:a minuten. 
Daniel Nordmark utökade till 3–0 med bara fem minuter kvar av matchen och det målet kan nog bli extra viktigt inför returen på Olympia nästa vecka.
Kommentera
Kopiera länk
Dela