Onsdag 28 Sep
Stockholm

Lazio-fansens rasistattack mot Defoe

Jermain Defoe fick tillsammans med Aaron Lennon och Andros Townsend höra apljud av en grupp Lazio-fans i går.
1 av 4
Jermain Defoe fick tillsammans med Aaron Lennon och Andros Townsend höra apljud av en grupp Lazio-fans i går. Foto: Ap/SCANPIX
André Villas-Boas hörde dock ingenting.
2 av 4
André Villas-Boas hörde dock ingenting. Foto: BildbyråŒn / John Sibley
Michel Platini, som går i bräschen för att motverka rasism på läktarna, var på plats under matchen som slutade 0-0.
3 av 4
Michel Platini, som går i bräschen för att motverka rasism på läktarna, var på plats under matchen som slutade 0-0. Foto: Ap/SCANPIX
Chelsea-spelaren John Obi Mikel tvingades i går stänga ner sitt twitterkonto på grund av rasistiska kommentarer.
4 av 4
Chelsea-spelaren John Obi Mikel tvingades i går stänga ner sitt twitterkonto på grund av rasistiska kommentarer. Foto: Ap/SCANPIX

Gårdagen var en mörk dag för fotbollen. Först tvingades John Obi Mikel att stänga ner sitt twitterkonto på grund av rasistiska attacker. Sedan fick Tottenhams mörkhyade spelare höra apljud av tillresta Lazio-fans.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

LONDON. När Chelsea tappade sin 2–0-ledning till 2–2 mot Juventus stod John Obi Mikel för ett avgörande misstag. Ett misstag som gav oanade konsekvenser. Nigerianen tvingades i går att avsluta sitt twitterkonto på grund av rasistiska kommentarer från arga Chelsea-fans. Enligt The Guardian har klubben nu anmält händelsen till polisen som väntas utreda frågan.

Även den på förhand känsliga matchen mellan Tottenham och Lazio fick se fotbollens allra fulaste tryne. Lazios fans, som är kända för en ha en fascistisk falang av supportrar, ska ha gjort apljud mot Tottenhams mörkhyade spelare. Apljuden var riktade mot Jermain Defoe, Aaron Lennon och Andros Townsend. Uefas president Michel Platini, som jobbade hårt mot rasismen under sommarens fotbolls-EM, var på plats under matchen. Tottenhams tränare André Villas-Boas hörde själv inte apljuden men litar på att Uefa agerar mot händelsen.

– Uefa är väldigt aktiva när det kommer till såna här situationer. Vår objektiva syn är att sparka ut rasismen ur fotbollen men jag kan inte vifta med fingret åt någonting eftersom jag inte hörde något. Jag la inte märke till något eftersom jag var fokuserad på matchen. Jag har inte hört något från spelarna heller, säger Villas-Boas enligt The Guardian efter matchen som slutade 0–0.

Inte heller Aaron Lennon hörde några apljud från läktaren, men enligt The Guardian hördes lätena tydligt. Det är fortfarande oklart om Tottenham kommer att anmäla händelsen till Uefa. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.