Onsdag 27 Okt
Stockholm

Uefa anklagar CL-klubb för mutbrott

Makedonska FK Pobeda misstänks för att ha fixat en match i Champions League.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Uefas generalsekreterare David Taylor avslöjade på en kongress i Köpenhamn att en europeisk klubb misstänks för att ha fixat ett visst resultat.

– Det finns ett antal fall vi har tittat på, sade Taylor och fortsatte:

– Det är väldigt komplext och svårt att hitta bevis. Men inom de närmsta dagarna kommer vi att komma ut med anklagelser mot en klubb, säger han enligt Sky Sports.

Taylor avslöjade alltså intedå vilken klubb det handlar om, men Uefa avslöjar på sin hemsida att det rör sig om makedonska FK Pobeda. Laget misstänkts ha fixat resultatet i en kvalmatch till Champions League 2004. Den aktuella matchen spelades i Makedoniens huvudstad Skopje mot FC Pyunik från Armenien.

Gästerna vann matchen med 3-1 efter att ha gjort alla tre mål i första halvlek, och anledningen till att misstankarna kommer upp till ytan först fem år efter att matchen spelades är på grund av vittnesuppgifter och att man fått rapporter från spelbolag om avvikande spelmönster i samband med matchen.

– Från och med nästa säsong kommer vi kontrollera 27 000 matcher, så ni förstår vilket åtagande vi lägger ner i det här projektet, säger David Taylor angående Uefas beslut att ta itu med fixade matcher en gång för alla.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela