Här når sexismen nya höjder – "rövbombar" tjejer i underkläder

Endast tre dagar in på det nya året har årets mest sexistiska klipp släppts. Det är fyra belgiska fotbollsspelare som rövbombar tjejer – i bara tröjor och trosor.


Rövbombning blev ett ord för det svenska folket under EM 2012. Då straffades den svenske landslagsmålvakten Johan Wiland med rumpan bar när lagkamraterna fick sikta in sig från straffområdeslinjen. Det fick till och med Fredrik Reinfeldt att kritisera landslaget.

Den belgiska fotbollsklubben Royal Antwerp, som tränas av Chelsea-legendaren Jimmy Floyd Hasselbaink, har tagit det hela ett steg längre.

Förminskar kvinnorna

I en Youtube-film, som snabbt har blivit viral, ses de glada spelarna Joren Dom, Derreck White, Adrian Brovinas och Kevin Oris rövbomba tjejer – iklädda endast tröja och trosor. Som om inte det vore nog är videoredigeraren flitig med slow motion-verktyget på kvinnornas nyss träffade ändor. 

Efter att ett antal kvinnor har blivit "bestraffade" av de professionella fotbollsspelarna ska en av dem ge igen från straffpunkten. Men för att förminska kvinnorna ytterligare springer en man in och tar över den rättmätiga återbetalningen. 

Är det här verkligen okej?


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!