Aston Villa fixade kryss på övertid

Arsenal var i stort behov av tre poäng. Men fick bara en.

Aston Villa öppnade utmärkt och hade tre träffar i trävirket i första halvlek. Ändå var det Arsenal, genom Denilson, som gjorde den första halvlekens enda mål. Detta sedan Aston Villas Reo-Coker först tacklat Eboue och vunnit bollen bara för att sedan slarvigt tappa den till Denilson. Villa måste känt sig rejält orättvist behandlade av omständigheterna i pausvilan och när de kom ut till den andra blev dagen än sämre. I den 48:e minuten gjorde Diaby 2-0 till Arsenal på ett helt fantastiskt sätt. Med fina dribblingar och ett vackert samspel med Eboue gav han Martin O'Neills mannar åtskilliga nya gråa hår.

Men dåligt försvarsspel från William Gallas såg till att göra det hela spännande igen. Gallas fällde Agbonlahor och straffen var solklar. Lika solklart var Gareth Barrys avslut till 1-2.

Aston Villa jagade sen en kvittering utan att komma till några riktigt vassa avslut förr än på stopptid. Då, plötsligt, tryckte Zat Knight till med vänstern efter ett misslyckat inlägg. Mål. Kvitteringen var ett faktum.

Trots att det oavgjorda resultatet var rättvist lär Arsenal känna sig bestulna, det är knappast första gången de tappar segern på övertid den här säsongen.