Lassana Diarra blir Reals nye Makélélé?

Diarra ersätter Diarra och blir den nye Makélélé?


Krisklubben Real Madrid sägs ha gjort klart med Portsmouths hårdjobbande mittfältare Lassana Diarra. Diarra, en tidigare Arsenal- och Chelseaspelare, ses ofta som en kopia av Chelseas Claude Makélélé.

Makélélé var en stor del av Reals mittfält under tre år, men lämnade klubben 2003 när han inte fick igenom sina lönekrav. Något Real Madrid fick ångra när de insåg hur viktig han egentligen var för laget. Det tog ett par år innan man hittade en någorlunda ersättare för den defensiva mittfältaren. Även då var det en vid namnet Diarra, Mahamadou i förnamn. Men denne är nu skadad och missar resten av säsongen.

Enligt engelska och spanska källor ska Lassana Diarra snart vara klar för mästarklubben och gör sin första match i januari. Övergången kommer att kosta runt 250 miljoner kronor enligt Daily Mail.

Makélélé fick hålla ihop laget när Raul, Zidane och Figo lekte

Skrivet av:

Senaste nytt

Bundesliga viker sig efter fansens protester

2 timmar sedan

LIV-spelare får specialinbjudan till US Masters

2 timmar sedan
Augusta National Golf Club ger specialinbjudningar till tre spelare inför US Masters i april. En av de inbjudna till årets första major är LIV-tourspelaren Joaquín Niemann.

Världsettans Saudibesked: "Jag vill tävla"

3 timmar sedan
Flera svenskar är klara för ridsportens världscupfinaler, som i år avgörs i Saudiarabien. Det är ett land med stora brister när det gäller mänskliga rättigheter, men ryttarstjärnorna åker dit ändå. Jag vill tävla i mästerskap, säger Henrik von Eckermann.

Svenska VM-besvikelsen: "Ett bakslag inför OS"

idag 14:58
Sveriges bordtennisherrar är utslagna ur lag-VM i Busan redan efter åttondelsfinalen. Truls Möregårdh vill inte kalla turneringen ett fiasko – men... Detta var ju självklart ett bakslag inför lagtävlingen på OS. Det kommer vi få leva med, säger storstjärnan.

Anklagade F1-chefen på plats på testerna

idag 14:46
Samtidigt som Christian Horner utreds internt för opassande beteende mot en kvinnlig anställd fortsätter han sitt jobb i Red Bull. I årets första träningspass i Bahrain fick stallchefen se Max Verstappen köra snabbast.

Tunga avstängningar för Sirius och Villa

idag 12:16
Sirius och Villa Lidköping får klara sig utan två spelare vardera i de kommande matcherna i bandyslutspelet, uppger Bandypuls. Det kan bli kostsamt.