Arsenal vann med Cesc och Adebayor

Två assist av Fabregas och två mål av Adebayor när Arsenal vann över City.

Både Cesc Fabregas och Emmanuel Adebayor var tillbaka på plan när Arsenal på lördagen tog emot Manchester City hemma på Emirates Stadium. De båda visade direkt varför de är ovärdeliga i dagens Arsenaltrupp.

Efter bara åtta minuter smekte Fabregas in en frispark som Adebayor helt omarkerad kunde power-nicka in till 1-0, medan ett tafatt Cityförsvar såg ut som om de inte fattat någonting. Den förträffliga duon Fabregas/Adebayor gav sin andra föreställning i början av den andra halvleken då spanjoren chippade fram en boll som den togolesiska anfallaren utnyttjade genom att runda Shay Given och lägga in 2-0.

En olycka kommer som bekant sällan ensam. Förutom förlusten blev Cityspelarna Wayne Bridge och Vincent Kompany skadade.

Arsenal såg under vintern ut att missa Champions League då Aston Villa stadigt låg på fjärde plats. Men Gunners har efter 17 raka ligamatcher utan förlust gått förbi och ligger nu sex poäng före Villa med en match mer spelad.