Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Arsenals säsong avgörs på sex dagar

Sport | 13/04/2009 14:30

Lagkaptenen Cesc Fabregas ser fram emot lagets tre kommande matcher.

Arsenals höst var en av klubbens tyngre på senare år. En del av smällen fick William Gallas ta som avsattes som lagkapten. Ny ledare blev Cesc Fabregas och laget skulle därmed börja om på en ny kula och visa sitt gamla jag. Och vilken effekt vi fick se.

Arsenal är obesegrat i Premier League sedan november, men det ironiska i det hela är att en stor del av framfarten skett utan Fabregas som varit skadad sedan början av året. Nu är dock spanjoren tillbaka och han ser fram emot lagets tre kommande matcher som i mångt och mycket avgör hur lagets säsong kommer sammanfattas när vi tittar tillbaka på den i juni.

På onsdag väntar returen i Champions League mot Villarreal, där Arsenal i nuläget ser ut att nå semifinal. Kommande lördag väntar Chelsea i FA cupens semifinal och nästa tisdag Liverpool i ligaspelet.

– Det är några spännande dagar som vi har framfär oss. Vi kommer spela tre väldigt viktiga matcher, för spelarna och för klubben, som kommer avgöra vår säsong och hur långt vi kan gå, säger Fabregas enligt Sky Sports.

De tre ödesmatcherna avgör inte bara hur klubbens säsong slutar. De innebär samtidigt en enorm chans att revanschera sig på alla som kritiserat laget under säsongen.

– Några människor har försökt skapa en dålig stämning. Vi kan svara på det genom att vinna saker och det är vad vi ämnar att göra under resten av säsongen. Därför är de kommande dagarna en nyckel för oss, säger Arsenals 21-årige lagkapten.

Skrivet av: