Zlatan: Scudetton först, skytteligan sen

Zlatan har tränat sig i form under landslagsuppehållet.


Zlatan Ibrahimovic passade fram till matchen enda mål - Udineses självmål. Den svenske storstjärnan var nöjd efter segern - trots att han blev mållös.

– Hur viktigt är det för mig att vinna skytteligatiteln? Vinna Scudetton kommer först, säger Zlatan.

– Sen blir titeln en extra bonus eftersom målen inte kommer när man ständigt tänker på att göra mål. Det är bara att arbete, allt annat kommer automatiskt, säger han till Inters hemsida.

"Juve skulle få det lätt"

Mot Udinese dröjde det till den 77:e minuten innan Inter fick hål på det formsvaga hemmagänget. Men en vinst är en vinst menar Zlatan.

– Det var en mycket viktig seger, säger han. Alla trodde att Inter skulle få det tufft och Juventus lätt, men det motsatta inträffade.

Vilat och tränat sig i form

När det svenska landslaget mötte Portugal och Serbien var Zlatan först avstängd och sen ledig. Det gav honom tid att öka träningsdosen inför slutspurten.

– Det arbete som utförts under de senaste femton dagar har gett mig en liten fördel eftersom jag har vilat mer än alla andra, säger han. Det var viktigt att inte tappa rytmen nu när Serie A startat igen.

Inter är med åtta omgångar kvar av Serie A hela nio poäng före Juventus och ytterligare fem ner till Milan. Titeln närmar sig med stormsteg.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!