Ancelotti tar oväntat över Chelsea

Roman Abramovitj lockar över Milantränaren med 72,6 miljoner kronor.


AC Milans tränare Carlo Ancelotti, 52, har lovat Chelseaägaren Roman Abramovitj att ta över tränarskapet i sommar. Han var ryssens förstahandsval och har tidigare fått samma erbjudande som han dock avfärdade. Ancelotti ville inte lämna Milan under pågående säsong.

Källor inom den italienska toppklubben bekräftar nu att ett avtal har skrivits under mellan Milan och Chelsea där Ancelotti blir ny tränare för den engelska klubben. Kontraktet sägs vara värt 5,8 miljoner pund, motsvarande 72,6 miljoner kronor, och gälla i tre år. I juni ska det skrivas under, uppger The Sun.

Real Madrid har också ryckt i Ancelotti. I mars träffades presidentkandidaten Florentino Perez och italienaren under en middag för att diskutera framtiden. Ryktet sa att Ancelotti skulle få ta över som tränare i tre år under förutsättning att Perez vann valet till klubbpresident. Men det blev inget med det.

I dagsläget är det oklart huruvida Milan kommer att kräva kompensation från Chelsea för affären, då Ancelotti har ett år kvar på sitt kontrakt. Men han menar att han har klubbägaren Silvio Berlusconis ord på att han får lämna.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!