Inget guldryck för Inter

Ibrahimovic stor spelfördelare på mitten - segerdrömmen grusades på övertid.


Zlatan Ibrahimovic och hans Inter stod inför säsongens viktigaste match i ligan. Och i större delen av matchen mot Juventus såg ligasegern i Serie A ut att vara i praktiken säkrad. Vid vinst hade försprånget varit nära nog ointagligt för jagande Juventus. På övertid visade Turinlaget ändå vissa överlevnadsinsinkter när laget, trots en spelare utvisad, lyckades kvittera.

När Interspelarna möjligen drömde sig bort till de stundande segerfest slog Juventus en hörna från vänster som ställde försvaret. Tjecken Zdenek Grygera nådde högst på bollen och nickade den något över Intermålvakten som ställdes.

Ibrahimovic var den store spelfördelaren när unge Mario Balotelli gjorde 1-0 för Inter mot Juventus i 64:e minuten. Supertalangen Balotelli tog över Zlatans roll framför mål när Inter kontrade snabbt efter Juventus hörna och Ibrahimovic kopplade kommandot på mittfältet. Han tempoväxlade snabbt och spelade fram till Sulley Muntari på vänsterkanten som med stora ytor framför sig valde att skicka in den centralt mot Balotelli.

Balotelli kom fri i straffområdet och tog emot bollen med högerfoten för att sedan skickligt placera in ledningsmålet vid Buffons högra stolpe.

Tio minuter senare fick Tiago frispel och gick hårt åt Balotelli efter en tackling som ändå resulterade i en utvisning. Plötsligt var Juventus en man mindre på plan. Ändå gav inte laget upp och lyckades skjuta upp Inters eventuella ligaseger åtminstone en vecka eller två.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

1 timme sedan

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

2 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

2 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

3 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

idag 12:34
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.