Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Obama världens största West Ham-fan

Sport | 20/04/2009 08:45

Gallagher och Brands ringde upp presidenten för att kolla om ryktena stämmer.

– Kära Barack Obama, vi ringer dig för att kolla upp om du verkligen är världens kändaste West Ham-supporter som det påstås.

Så inleds ett meddelande på USA:s presidents telefonsvarare från brittiske teveprofilen Russell Brand och Oasis-stjärnan Noel Gallagher.

Ryktena om att presidenten håller på West Ham uppstod för drygt ett år sedan när Obama lär ha deklarerat att han haft sympatier för Londonlaget efter en resa till England för sex år sedan.

Obama säger sig också kolla lagets matcher i Premier League så fort han har tid i sitt pressade tidsschema, skrev Daily Telegraph då.

Och i går kväll ringde alltså humorprofilen Brand och rockmusikern Gallagher upp presidenten för att kolla upp sanningen i ryktet.

– Jag har aldrig sett dig på Upton Park och vilken formation anser du att Gianfranco Zola ska spela med?, frågade sig Brand, som dock fick nöja sig med att prata in ett meddelande på världens mäktigaste mans telefonsvarare, skriver Daily Mirror.

Flera andra tunga världsledare har gått ut med sina brittiska lagsympatier genom åren. Bland de mest uppmärksammade är att Usama bin Laden påstås hålla på Arsenal, liksom självaste Drottning Elizabeth II.

Obamas utrikesminister och forne rival i demokraternas presidentkampanj Hillary Clinton är precis som sin make och expresident Bill fans till Manchester United vilket också förre Sydafrikaledaren Nelson Mandela uppges vara.

Chelsea ståtar med förre premiärministern John Major i supporterleden, medan hans efterträdare Tony Blair håller på Newcastle.

Nuvarande brittiske premiärministern Gordon Brown har dock kvar sina rötter och håller på Raith Rovers i den skotska andradivisionen. I sin ungdoms dagar sålde Brown till och med matchprogram för laget uppger Daily Telegraph.

Bland de svenska politikerna är fotbollsintresset också stort. Nuvarande statsministern Fredrik Reinfeldt är ett hänggivet Djurgårdsfan, precis som hans rival vänsterledaren Lars Ohly, som bland annat setts ståendes i DIF-klacken på bortamatcher.

Gamle socialdemokratiske statsministern Ingvar Carlsson är stor Elfsborgssupporter. Hammarby stoltserar med bland annat moderaternas förre gruppledare och borgarråd Kristina Axén-Olin samt sossarnas oppositionsborgarråd Carin Jämtin i supporterleden.

Men vår käre kung Carl XVI Gustaf verkar inte verkar vara helt säker på vilket lag det är som gäller. Kungen är nämligen hedersmedlem i AIK medan han själv påstår sig hålla på Djurgården.

Skrivet av: