Anrika Leicester på väg tillbaka

Ökenvandringen i League One är över - tillbaka i Championship igen.


Anrika Leicester Citys sejour i League One blev bara ettårig.

Den 125 år gamla klubben tillhörde fram till 2008 den minimala skara lag i England som aldrig spelat längre ner än de två högsta divisionerna.

Men efter en usel säsong kantad av tränarbyten och stor spelarruljans ramlade "rävarna" från East Midlands ur Championship.

Under säsongen i League One har dock Leicester varit bofasta i toppen och bland annat haft en svit på hela 23 matcher i rad som obesegrade fram till mars 2009.

Under lördagseftermiddagen vann Leicester borta mot Southend med 2-0 och cementerade därmed seriesegern och uppflyttning till näst högsta serien, Coca Cola Championship. Stor matchhjälte blev måltjuven Matty Fryatt som gjorde båda målen och därmed kommit upp i totalt 31 mål hittills under säsongen där det återstår två matcher ytterligare.

Svenske anfallaren Astrit Ajdarevic fyllde 19 år i går och firade det med att göra sitt tredje inhopp i vinstmatchen för Leicester, dit han är utlånad ifrån Liverpool.

Leicestertränaren Nigel Pearson var jublande glad efter segern.

– Det här har varit en riktig laginsats från samtliga spelare, ledare och supportrar. Vi har lyckats med vår målsättning och det lämnar mig med en väldigt stolt känsla i kroppen, säger Pearson till Leicesters hemsida.

Ägaren Milan Mandaric är också stolt.

– Supportrarna till den här fotbollsklubben har varit nere på desperationens djup och de har verkligen förtjänat den här uppflyttningen. De har följt med oss i vått och torrt och jag är så lycklig över att vi nått vårt mål för dem, säger Mandaric till Leicesters officiella hemsida.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mål av Forsberg när Nashville utjämnade

1 timme sedan

Florida vann efter galna räddningar

3 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

3 timmar sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.