Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Anrika Leicester på väg tillbaka

Sport | 18/04/2009 19:53

Ökenvandringen i League One är över - tillbaka i Championship igen.

Anrika Leicester Citys sejour i League One blev bara ettårig.

Den 125 år gamla klubben tillhörde fram till 2008 den minimala skara lag i England som aldrig spelat längre ner än de två högsta divisionerna.

Men efter en usel säsong kantad av tränarbyten och stor spelarruljans ramlade "rävarna" från East Midlands ur Championship.

Under säsongen i League One har dock Leicester varit bofasta i toppen och bland annat haft en svit på hela 23 matcher i rad som obesegrade fram till mars 2009.

Under lördagseftermiddagen vann Leicester borta mot Southend med 2-0 och cementerade därmed seriesegern och uppflyttning till näst högsta serien, Coca Cola Championship. Stor matchhjälte blev måltjuven Matty Fryatt som gjorde båda målen och därmed kommit upp i totalt 31 mål hittills under säsongen där det återstår två matcher ytterligare.

Svenske anfallaren Astrit Ajdarevic fyllde 19 år i går och firade det med att göra sitt tredje inhopp i vinstmatchen för Leicester, dit han är utlånad ifrån Liverpool.

Leicestertränaren Nigel Pearson var jublande glad efter segern.

– Det här har varit en riktig laginsats från samtliga spelare, ledare och supportrar. Vi har lyckats med vår målsättning och det lämnar mig med en väldigt stolt känsla i kroppen, säger Pearson till Leicesters hemsida.

Ägaren Milan Mandaric är också stolt.

– Supportrarna till den här fotbollsklubben har varit nere på desperationens djup och de har verkligen förtjänat den här uppflyttningen. De har följt med oss i vått och torrt och jag är så lycklig över att vi nått vårt mål för dem, säger Mandaric till Leicesters officiella hemsida.

Skrivet av: