Blågult kämpande räckte inte till

- 19/06/2009, 17:55 -

Italien vann 2-1 mot ett hårt kämpande Sverige.

Trots en man mer i nästan en timmes spel lyckades inte Sverige övermanna ett starkt Italien som vann U21-EM-matchen på Olympia i Helsingborg med 2-1.

Interstjärnan Mario Balotelli stod för första målet i den 23:e minuten efter en riktig klassprestation. Super-Mario vände bort Mikael Lustig och en stillaståede Mattias Bjärsmyr för att sedan snyggt vrida in målet bakom en i övrigt storspelande Johan Dahlin i det svenska målet.

Kvarten senare fick dock målskytten lämna planen, men inte på grund av sin oroande fotskada, utan efter en ful eftersläng på Pontus Wernbloom som gav Balotelli rött kort.

Men tio man hindrade inte Italien från att fortsätta målskyttet.

I den 53:e minuten ökade de på sin ledning till 2-0 efter att Aquafresca nickat in en frispark och Sverige tappat markering i boxen.

Med bara minuten kvar av full tid reducerade till slut Sverige genom Ola Toivonen. Rasmus Elm stod för förarbetet och passade fram till Toivonen som klippte till direkt.

Men det hjäpte föga mot ett Italien som stod emot de tre övertidsminuterna.

Sverige gjorde ändå en bra match med vasst anfallsspel och flera riktigt farliga chanser av såväl Ola Toivonen som Pontus Wernbloom och Emir Bajrami. Dessvärre saknade blågult skärpan i avsluten.

Skrivet av: