Spanien vann dramatisk bronsmatch

Blev trea i Confederations Cup efter förlängningsdrama mot Sydafrika.

Spanien såg ut att missa bronset i Confederations Cup. När två minuter återstod av tredjeprismatchen mot Sydafrika ledde värdnationen med 1-0 efter mål av Katlego Mphela.

Då slog inhopparen Daniel Güiza till två gånger om. Först gjorde han 1-1 i den 88:e minuten och sedan 2-1 i den 89:e, och Fenerbachespelaren såg därmed ut att bli stor spansk hjälte. Men på tilläggstid klev Mphela fram igen och kvitterade på en fint slagen frispark.

Matchen slutade 2-2 och fick avgöras i förlängning. Där var Spanien det klart bättre laget. Xabi Alonsos frispark gav 3-2 i den 107:e minuten. Sydafrika var sedan aldrig riktigt nära att kvittera.

Den spanske förbundskaptenen Vicente del Bosque bytte överraskande ut de båda storstjärnorna Fernando Torres och David Villa redan i den 57:e minuten.