Brasilien mästare efter vändning

Vann Confederations Cup-finalen trots amerikansk chocköppning.

USA såg ut att gå mot en ny storskräll i Confederations Cup. Laget ledde med 2-0 i halvtid av finalen mot Brasilien efter mål av Clint Dempsey och Landon Donavan. Men i den andra halvleken kom Brasilien ut som ett nytt lag och stod för en riktig klassvändning.

Brassarna vann till slut med 3-2 och kan därmed titulera sig Confederations Cup-mästare för tredje gången.

Luis Fabiano reducerade till 1-2 redan i den andra halvlekens första minut. I den 74:e minuten kom 2-2 på en ribbretur, återigen var det Fabiano som noterades för målet.

Tio minuter senare fick Brasilien en hörna. Elano slog den och lagkaptenen Lucio nickade in 3-2 via stolpen.

Efter detta kunde inte USA hämta sig och var aldrig riktigt nära en kvittering.

I den första halvleken var dock USA det lag som såg vassare och tyngre ut framåt, även om anfallen inte var så många. Landon Donavans 2-0-mål kom på en snabb kontring iscensatt av Hammarbyanfallaren Charlie Davies. Davies noterades därmed för en målpassning och såg, i allmänhet, ganska pigg ut.

Den svenska domartrion med huvuddomare Martin Hansson i spetsen dömde felaktigt bort ett brasilianskt mål vid ställningen 2-1 till USA. Kakas nick räddades innanför mållinjen av den amerikanske målvakten Howard. Något som Hansson och hans kollegor missade. Domarteamet gjorde i övrigt en stabil insats.

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

Sävehof var chanslöst i den första kvartsfinalen mot landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans kompisar i Flensburg-Handewitt. Den tyska storklubben vann med 41–30 och lär knappast gå bort sig i returen i nästa vecka.

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

FBI:s misslyckande gör att den amerikanska staten nu får betala motsvarande 1,5 miljarder kronor sammanlagt till ett hundratal offer för gymnastikläkaren Larry Nassars övergrepp.