Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Zlatan tog med sig sekten till krogen

Sport | 07/09/2009 09:48

– Det här var ovanligt, säger Johan Elmander.

Sverige slog Ungern på bortaplan. Zlatan avgjorde. Allt var alltså som vanligt. Om det inte hade varit för festen efteråt vill säga.

Likt medlemmar i en sluten sekt fick landslagsspelarna lämna hotellet (högkvarteret). Om än för en dag. Det bestämde den store ledaren Zlatan Ibrahimovic. Alla var lyckliga.

– Det här var ovanligt, säger Johan Elmander till Aftonbladet.

– Det har inte hänt så ofta. Det är det nya, glada landslaget, ler Elmander.

– Det kändes rätt och viktigt att låta de få andas de här timmarna. Jag tror det var uppskattat, säger sektens språkrör Lasse Richt.

Men samtidigt fick medlemmarna rådet att inte låta sig provoceras av vanliga döda - av sektens store ideolog Lars Lagerbäck.

– Tänk på att ni är i ett annat land nu och låt er inte bli provocerade, sa Lagerbäck berättar förbundsbasen Lars-Åke Lagrell.

Zlatan var ju annars den som bröt sektreglerna första gången för några år sedan i Göteborg. Han bestraffades och matvägrade i ett halvår. Nu är han tillbaka och starkare än någonsin efter protesten. Han är till och med kapten. Och har gjort underverk.

– Det var lugnt och stilla firande men det är kul att komma ut efter en sådan match. Man kommer ihop ännu mer i laget och det är en fantastisk stämning i hela truppen, säger Danmarksproffset Samuel Holmén om den store Zlatans festinitiativ.

Efter seger mot Ungern, där den store ledaren fick hjälp från ovan att avgöra, reste medlemmarna till Maltas huvudstad Valletta. Medan medlemmarna bekantade sig på stan stannade ideologen och tittade på Ungernmatchen på video. Ideologen säger att han är för gammal för att umgås med medlemmarna.

– Det var många år sedan man kände som killarna att det bästa av allt vore att gå ut en sväng, det där har man passerat för ett tag sedan, säger den 61-årige chefsideologen Lars Lagerbäck till Aftonbladet.

Skrivet av: