Zlatan tog med sig sekten till krogen

– Det här var ovanligt, säger Johan Elmander.


Sverige slog Ungern på bortaplan. Zlatan avgjorde. Allt var alltså som vanligt. Om det inte hade varit för festen efteråt vill säga.

Likt medlemmar i en sluten sekt fick landslagsspelarna lämna hotellet (högkvarteret). Om än för en dag. Det bestämde den store ledaren Zlatan Ibrahimovic. Alla var lyckliga.

– Det här var ovanligt, säger Johan Elmander till Aftonbladet.

– Det har inte hänt så ofta. Det är det nya, glada landslaget, ler Elmander.

– Det kändes rätt och viktigt att låta de få andas de här timmarna. Jag tror det var uppskattat, säger sektens språkrör Lasse Richt.

Men samtidigt fick medlemmarna rådet att inte låta sig provoceras av vanliga döda - av sektens store ideolog Lars Lagerbäck.

– Tänk på att ni är i ett annat land nu och låt er inte bli provocerade, sa Lagerbäck berättar förbundsbasen Lars-Åke Lagrell.

Zlatan var ju annars den som bröt sektreglerna första gången för några år sedan i Göteborg. Han bestraffades och matvägrade i ett halvår. Nu är han tillbaka och starkare än någonsin efter protesten. Han är till och med kapten. Och har gjort underverk.

– Det var lugnt och stilla firande men det är kul att komma ut efter en sådan match. Man kommer ihop ännu mer i laget och det är en fantastisk stämning i hela truppen, säger Danmarksproffset Samuel Holmén om den store Zlatans festinitiativ.

Efter seger mot Ungern, där den store ledaren fick hjälp från ovan att avgöra, reste medlemmarna till Maltas huvudstad Valletta. Medan medlemmarna bekantade sig på stan stannade ideologen och tittade på Ungernmatchen på video. Ideologen säger att han är för gammal för att umgås med medlemmarna.

– Det var många år sedan man kände som killarna att det bästa av allt vore att gå ut en sväng, det där har man passerat för ett tag sedan, säger den 61-årige chefsideologen Lars Lagerbäck till Aftonbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Zlatan på stan
Senaste nytt

Nylander "en möjlighet" nästa match

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.