Stockholm

Läget i Sveriges kvalgrupp

Danmark och Portugal kryssade – svenskarna har slagläge.


Läs mer

Nicklas Bendtners drömmål och reservmålvakten Stephan Andersens storspel såg länge ut att räcka till tre tunga poäng för Danmark i matchen mot Portugal i Köpenhamn.

Men en sen kvittering av Liedson förstörde den danska festen.

Vid seger hade de rödvita i praktiken säkrat en VM-plats. Nu får firandet vänta, även om det fortfarande ser bra ut för Danmark.

Resultatet i Köpenhamn gynnade dock kanske allra mest Sverige. Samtidigt som Portugal poäng tappade i kampen om en andraplats i VM-kvalgrupp 1, tappade också Danmark i toppen.

Om Sverige vinner sina återstående kvalmatcher, så kan inte portugiserna gå om de blågula. Samtidigt måste då Ungern dessutom ta full pott för att komma före svenskarna. Något som känns otroligt med tanke på att ungrarna har två matcher mot Portugal och en mot Danmark kvar på programmet.

Om Danmark dessutom skulle slarva bort ett par poäng i matcherna mot Ungern och Albanien, så finns faktiskt fortfarande chans på svensk gruppseger.

Det är alltså upplagt för en riktigt spännande kvalhöst. Nyckelmatch för Sverige blir den mot Danmark i Köpenhamn den 10 oktober.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.