Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gula kort hotar Danmark

Sport | 08/09/2009 12:18

Danmark kan drabbas hårt av avstängningar inför mötet mot Sverige.

Danmark har ett prekärt läge inför VM-kvalmatchen mot Albanien. Sex spelare har gult kort med sig i bagaget och missar mötet med Sverige om de åker på ytterligare kort. Christian Poulsen är en av de som riskerar avstängning.

– Jag är lite stolt över att det bara blivit ett gult kort, säger han till Ekstrabladet.dk .

Men danskarna måste köra för fullt mot Albanien. "Slaget om Skandinavien" kan bli direkt avgörande för gruppsegern om Danmark förlorar mot Albanien samtidigt som Sverige håvar in tre förväntade poäng mot Malta.

Jon Dahl Tomasson, Lars Jacobsen, Simon Kjær, Dennis Rommedahl, Søren Larsen och Christian Poulsen är spelarna som förbundskaptenen Morten Olsen och assisterande tränaren Peter Bonde kan tvingas klara sig utan mot Sverige.

– Det scenariot tänker vi inte på. Vi måste lägga vår kraft på Albanien-matchen. Man kan inte gå in i en match och vara rädd för att bli varnad. Det hämmar spelet, säger Peter Bonde.

Skrivet av: