Söndag 16 Maj
Stockholm

Så ska Sverige vinna gruppen

Krävs målfyrverkeri mot Malta.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Före matchen mot Ungern var svenskarna eniga - drömmen om Sydafrika var så gott som borta. Men efter Zlatans magdans på tilläggstid har experter, spelare, ledare och hela svenska folket tvärvänt. Många tror till och med på gruppseger. Vad krävs då för att Sverige ska vinna gruppen?

Danmark leder gruppen med 17 poäng, Ungern ligger tvåa på 13 poäng, Sverige ligger trea med tolv. På onsdagskvällen åker Sverige till Malta, inte bara för att vinna, utan för att samla mål. Om Sverige vinner på onsdagskvällen samtidigt som Danmark till exempel kryssar mot Albanien i en erkänt svår match (Sverige fick bara 0-0 i Tirana) har Sverige tre poäng upp till Danmark inför mötet på Parken.

Om Sverige då vinner "Slaget om Skandinavien" kan det innebära att båda lagen står på 21 poäng när kvalet är färdigspelat. Då handlar det om målskillnad för att kora en gruppsegrare. Senast Sverige mötte Malta i Valletta blev det 7-0 efter fyra mål av Zlatan Ibrahimovic. Om man lyckas upprepa den bedriften har Sverige bättre målskillnad än Danmark om de går mållösa från matchen mot Albanien.

Sverige står nu på 8-3 i målskillnad medan Danmark har 14-3 i målskillnad.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela