Zlatan: "Hamrén har gjort en rivstart"

Sveriges störste stjärna talar ut om framtiden, Erik Hamrén och kroppen: "Jag känner mig mycket sliten".


I måndags avslöjade Sveriges nye förbundskapten i fotboll, Erik Hamrén, att Zlatan Ibrahimovic inte längre var sugen på att ställa upp för sitt land.

Reaktionerna var många och nu talar Barcelonas 28-årige anfallsstjärna ut.

Han inleder med det hela Fotbollssverige vill veta - framtiden i landslaget.

– Erik Hamrén har sagt det före mig. Han har gjort en rivstart, säger Zlatan Ibrahimovic till Sydsvenskan.

"Kombination av många orsaker"

– Vi får se. Jag har inte tagit något beslut än. Det är inget som kommit upp bara för att Erik Hamrén har blivit förbundskapten. Det förklarade jag för honom, säger Zlatan till SvD och förstår samtidigt varför många ifrågasätter hans beslut:

– Såklart. Det är en kombination av många orsaker. Familjen, kroppen? och man ska ge allt varje gång man kommer till landslaget, det är därför du är där. Om man inte är 100 procent så är det svårt. Jag gör aldrig något halvhjärtat. Vi tog oss inte till VM. Det har påverkat. Nästa viktiga match är när? Om ett år? Vi får se.

"Känner mig mycket sliten"

– Jag är ingen spelare som kommer stanna i landslaget tills jag är 40 år. Man ska vara i landslaget tills man håller hög nivå. Den dagen man börjar tappa ska man inte vara med längre?

Ända sedan han lämnade Malmö FF 2001 har Zlatan Ibrahimovic varit den viktigaste spelaren i de klubbar han representerat. Ansvaret innebär att den långe svensken sällan fått vila. Det har satt sina spår.

– Jag känner mig mycket sliten. Tidigare körde jag på fast jag fick en skada. Nu gör jag inte det.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!