1 av 2
2 av 2

Realstjärnorna Ronaldo och Kaká drabbar samman i VM

Ronaldo: "Brasilien är det starkaste laget, men Elfenbenskusten är också en tuff rival. Det är en tuff grupp. Vi måste vara i vår bästa form. Att vinna den första matchen är väldigt viktigt."


Direkt efter VM-lottningen samlade Real Madrid sina framtida VM-spelare för en presskonferens.

Alla ögon var riktade mot portugisen Cristiano Ronaldo och brassen Kaká vars respektive länder hamnade i samma grupp i VM, även känd som grupp B eller DÖDENS GRUPP där även Elfenbenskusten och Nordkorea återfinns.

– Det är en tuff grupp och för att gå vidare måste vi spela på topp. Men det ska bli kul att möta mina lagkamrater och vänner, säger Ronaldo till Real Madrids hemsida och ser inte sitt Portugal som favoriter i gruppen, säger Ronaldo.

Brasilien är det starkaste laget, men Elfenbenskusten är också en tuff rival. Det är en tuff grupp. Vi måste vara i vår bästa form. Att vinna den första matchen är väldigt viktigt.

"Kommer inte att bli några enkla matcher"

Brasiliens förbundskapaten Dunga ser det tuffa läget som en fördel - klarar man DÖDENS GRUPP så klarar man allt.

– Att ha en så pass svår grupp som denna är bra eftersom vi kommer att vara fokuserade. Det kommer inte att bli några enkla matcher. Gruppen är otvivelaktigt jämn, men vi har ett självförtroende i vårat spel, säger han till AP.

Ronaldo valdes till årets spelare 2008 och Kaká fick samma pris 2007. I år gick priset till rivalen i Barcelona - Leo Messi som haft ofantligt svårt att lyckas i det argentinska landslaget.

"Världsmästare väljs till årets spelare"

VM:s bästa spelare brukar ligga bra till när Ballon d'Or ska delas ut. Därför är det så viktigt att lyckas när det gäller som mest.

– Vem som är den bäste spelaren i världen kommer att avgöras av vilka som vinner VM, säger Ronaldo Real Madrids hemsida.

– Jag hoppas att den som vinner priset är en brasiliansk VM-spelare, för det skulle betyda att vi vunnit VM, säger Kaká.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!