Rio lovar VM-deltagande

Rio Ferdinand är skadad, men Manchester Uniteds försvarare säger i dag att han inte är orolig inför VM. ”Jag hinner bli frisk”, säger han.


På grund av en skada i vaden har mittbacken Rio Ferdinand inte spelat sedan hans Manchester United föll med 2-0 mot Liverpool i oktober. Det borde oroa inför sommarens VM-slutspel i Sydafrika.

Vadskadan är kopplad till ett tidigare problem med ryggen, men 31-åringen känner lugnet. Detta trots att Fabio Capello meddelat att han inte kommer att ta ut någon som inte är helt frisk till 23-mannatrupen.

- Jag är övertygad om att jag hinner bli frisk. Det råder ingen tvekan om att jag kommer att vara redo till sommaren, säger Rio Ferdinand till Press Association Sport.

Ferdinand har fått behandling av en specialist i London för att försöka påskynda rehabiliteringen. Han säger att det är tufft att se laget utan att kunna påverka och kör hårt på gymmet.

Sir Alex Ferguson har en tid haft stora problem med skador i försvaret. Förutom Ferdinand har även Wes Brown, Jonny Evans, John O'Shea och Gary Neville gjort mittbacken sällskap på skadelistan

Exempelvis i matchen borta mot Wolfsburg i Champions Leage, seger med 3-1, fick mittfältarna Darren Fletcher och Michael Carrick spela i försvaret.

Trots alla skadebekymmer har United bara släppt in 14 mål på 17 matcher i Premier League vilket är ett väldigt imponerande facit.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!