Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sverige och Norge kan söka EM på nytt

Bildbyrån

Sport | 15/02/2010 12:24

Sveriges och Norges fotbollsförbund ansökte aldrig om att få arrangera fotbolls-EM 2016, man fick inte några statliga garantier. Det hindrar dock inte länderna från att ansöka längre fram.

På måndagen skulle den svensknorska ansökan om att få arrangera fotbolls-EM 2016 ha lämnats in, men så blev det inte. Anledningen är att ländernas fotbollsförbund fått kalla handen vad gäller statliga garantier.

Det kommer dock inte att stoppa Sverige och Norge från att göra ett nytt försök längre fram i tiden.

"För att en ny ansökan om de största fotbollsevenemangen ska bli aktuell krävs dock fler medspelare för att få ett vinnande lag. Framför allt måste vi få veta om det finns en politisk vilja i våra länder om att delta i kampen om att få de stora mästerskapen", skriver det svenska och det norska fotbollsförbundet i ett pressmeddelande.

De två är övertygade om att EM hade blivit en vinstaffär för bägge länder. Nu ansöker istället Frankrike, Italien och Turkiet om att få arrangera fotbolls-EM 2016.

Läs hela pressmeddelandet på förbundets hemsida.