Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nye tränaren: ”Ska rädda vår spelstil”

- 04/08/2010, 19:42 -
Robinho & Co ska börja spela sambafotboll.

Robinho & Co ska börja spela sambafotboll.

Julie Jacobson/AP/SCANPIX

Defensiva Brasilien är borta. Nu ska nya landslaget återgå till att spela sambafotboll.– Vi ska rädda vår spelstil, säger nye förbundskaptenen.

BRASILIEN. Under hela VM var Dunga kritiserad av journalister och människor i hemlandet. Den dåvarande förbundskapten prioriterade defensiven under sin och petade bland annat stjärnor som Ronaldinho och Alexandre Pato i det senaste mästerskapet.

Efter förlusten mot Holland valde förbundskaptenen att avgå och det fotbollsförbundet anställde Mano Menezes som ersättare. Den nye tränaren lovar att landet ska börja spela sambafotboll – igen.

– Brasilien har ett helt eget sätt att agera på och det vill jag värna om. Vi ska återskapa vår tradition om att vara de sympatiska i matcherna, och sluta med att vänta på motståndarnas misstag, säger han till Sport TV.

Den förre Corinthians-tränaren vet hur laget ska spela för att före dem tillbaka till toppen.

– Jag vill gärna spela 4-3-3 eller 4-2-3-1 som tyskarna gjorde, med tre kreativa spelare på mitten. Vi kan prestera lika fin fotboll som Spanien, för vårt spelarmaterial är så pass bra, säger han.