Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Förbundskaptenen tokhyllar Toivonen

- 09/08/2010, 16:47 -
Hamrén hade bara bra saker att säga om anfallaren.
1 av 2

Hamrén hade bara bra saker att säga om anfallaren.

Ola Toivonen är het i för tillfället.
2 av 2

Ola Toivonen är het i för tillfället.

FREDRIK PERSSON/SCANPIX

Zlatan Ibrahimovic i all ära. Men en annan spelare som har presterat väldigt bra i landslaget är anfallaren Ola Toivonen.– Han blir bara bättre och bättre, säger förbundskaptenen Erik Hamrén.

STOCKHOLM. Ola Toivonen har varit stekhet. Förutom att han öser in mål i klubblaget PSV Eindhoven, så han han även sakta men säkert börjat prestera i A-landslaget.

Tillsammans med anfallskollegan Marcus Berg har det gamla U21-paret imponerat rejält. Och förbundskaptenen Erik Hamrén hade bara goda saker att säga om den 24-årige anfallaren.

– Han var tio år när jag sa att han skulle bli bra. Och han blir ju bara bättre och bättre. Han gjorde två fantastiska mål nu senast. Det är en mycket spännande spelare, säger Hamrén på måndagens presskonferens.

Förutom Toivonen har bland andra även den redan nämnde Marcus Berg, Pontus Wernblom och Emir Bajrami börjat stega fram i det "stora" landslaget.

– Det är inte bara han, utan det är många av de här U21-killarna som har fått chansen. Vi har ett nytt U21-landslag på gång som gör framgång. Det jag har sagt tidigare när jag har fått frågan om det här om hur man bedömmer svensk fotboll: bedömmer man svensk fotboll på hur vi lyckas ute i Europaspel med klubblagen, ja, då mår vi inte så jättebra. Men vi ska inte bara bedömma svensk fotboll på en sak. Vi ska bedömma på andra saker och kolla nyanserat på vad det beror på, säger den 53-årige förbundskaptenen.

Hamrén fortsätter:

– Jag tycker att det är en välmående fotboll i Sverige.

På onsdag ställs Sverige mot Skottland på Råsunda. Då återstår det att se om Hamrén väljer att fortsätta satsa med Toivonen och Berg, eller om han petar någon av dem för Zlatans skull.