Brasilien lekte hem segern mot USA.
1 av 2
Brasilien lekte hem segern mot USA. - Foto: Bill Kostroun/AP/SCANPIX
Det nya stjärnskottet Neymar gjorde mål.
2 av 2
Det nya stjärnskottet Neymar gjorde mål. - Foto: Bill Kostroun/AP/SCANPIX

Succéstart för ”nya” Brasilien

Det ”nya” Brasilien lett av  Mano Menezes fick en drömstart. Sambafotbollen var tillbaka när brassarna vann mot USA med 2-0.– Det var ett steg framåt i fråga om de idéer och den vision vi har, säger förbundskaptenen efter matchen.


BRASILIEN. Under Dungas tid som förbundskapten ska landslaget, enligt många experter och befolkningen i landet, ha spelat alldels för defensivt. Det vill den nye förbundskaptenen Mano Menezes ändra på.

– Vi ska rädda vår spelstil. Brasilien har ett helt eget sätt att agera på och det vill jag värna om, säger han tidigt sagt.

Det verkar han ha gjort. I nattens match mot USA var sambafotbollen tillbaka och Sydamerikanerna, som endast har tre spelare kvar från VM-truppen, lekte hem segern. Menezes nya lag fick en bra start efter att det unga stjärnskottet Neymar gjorde matchens första mål innan Alexandre Pato fastställde slutresultatet till 2-0 innan halvtidsvilan.

– Det är inte bara resultatet som är viktigt för oss, med ett ungt lag som inte haft mycket tid att träna tillsammans. Det är även sättet på vilket vi byggde det här resultatet. Det var ett steg framåt i fråga om de idéer och den vision vi har, sade förbundskaptenen enligt Reuters efter matchen.

/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!