Fyra spelare kan ha blivit torterade.
Fyra spelare kan ha blivit torterade. - Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX

FIFA utreder Nordkorea – spelare kan ha torterats

Nordkoreanska spelare kan ha blivit torterade efter VM i Sydafrika. Nu ska Fifa undersöka fallet. – Det första steget är att gå till deras förbuns och se vad svaret blir där, och sedan får vi arbeta vidare därifrån, säger FIFA:s president Sepp Blatter.


PYONGYANG. Nordkorea hade ett tungt VM och förlorade samtliga tre gruppspelsmatcher. Den tyngsta förlusten kom mot Portugal där det blev hela 7-0. Efter mästerskapet har spelare och ledare hängts ut i ett sex timmar långt direktsänt teveprogram.Den behandlingen tillsammans med att förbundet helt plötsligt fått en ny ordförande har fått FIFA att börja titta undersöka det hela.

– Det är en sorts utredning för att höra valet av en ny president, och om det är sant, även anklagelserna från media om att tränaren och några spelare blivit kritiserade och straffade, säger Sepp Blatter enligt nyhetsbyrån AP.

Enligt Radio Free Asia har högt uppsatta ledare inom landet stängt in spelarna i ett rum och tvingat spelarna att kritisera tränaren. Dessutom rapporteras det att fyra spelare ska ha blivit utsatta för tortyr.

– Det finns en rapport som säger att fyra spelare har utsatts för tortyr eller något liknande, men jag kan inte bekräfta det. Jag pratade med spelarna i förra månaden, och de sa ingenting om det, säger Mohammad bin Hammam, ordföranden i det asiatiska fotbollsförbundet, enligt TT.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!