Torsdag 13 Maj
Stockholm

Källström: "Vi har ett psykologiskt övertag"

Kim Källström inför matchen mot Ungern.
Kim Källström inför matchen mot Ungern. Foto: Yvonne Åsell / SvD / SCANPIX

Ungern har inga bra minnen av kvalmatcher mot Sverige. Det hoppas Kim Källström och Sverige kunna dra nytta av i den första EM-kvaldrabbningen nu på fredag. – Det känns som att vi har ett litet psykologiskt övertag på dem så jag hoppas vi kan fortsätta på det, säger Källström.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Ni minns hösten 2005 – då Zlatan Ibrahimovic dundrade upp avgörandet i nättaket på Ferenc Puskás-stadion mot Ungern i VM-kvalet. Ur ett lite färskare minne kan vi plocka fram en repris från september 2009. Inte lika snyggt. Men "Ibra" forcerade in 2-1 i slutsekunderna – på samma arena.

Tidigare i samma VM-kval besegrades Ungern även på Råsunda med samma siffror.

På fredag ställs Erik Hamréns nya landslag mot ungrarna igen, i den första EM-kvalmatchen.

– Det är ett skickligt lag. Många bra, offensiva spelare. Men det känns som att vi har ett litet psykologiskt övertag på dem så jag hoppas vi kan fortsätta på det. Tänker man efter så är det väldigt många matcher som har varit tajta och som har avgjorts i slutet, så det kommer att bli tufft. Men vi är fullt kapabla till att slå dem, säger mittfältaren Kim Källström till Fotbollsverige.se.

Är det Sverige, det bättre laget , eller Ungern, det lite sämre – som drar störst fördel av att känna varandra?

– Jag vet inte...Det är en ny match, nya spelare och en ny tränare. Jag tror att de har bytt tränare också och det ändras hela tiden. Jag tror inte att man ska dra för stora växlar av att vi har mött dem och vunnit innan.

Tror du att ni har en fördel?

– Det får vi se på fredag. Om vi har vunnit, ja. Har vi inte det, nej.

"Något nytt på gång"

Likt många andra spelare känns Hamréns intåg som en nystart även för Källström.

– Det är spännande. Det känns som att vi har något nytt på gång. Ny energi med ny tränare efter många bra år med Lasse och Roland. Det kändes som att vi hade kommit till en gräns där vi inte kunde komma längre. Erik har kommit in och fått alla att tycka att det är riktigt roligt igen.

Din form?

– Kroppen känns bra. Haft en bra försäsong. Vi har börjat ligan lite knackigt resultatmässigt, men det har ändå fungerat hyfsat när jag har spelat.

Källström har stundtals varit het på transfermarknaden och mittfältaren har ryktats vara på väg bort från Frankrike. Men 28-åringen har inga planer på en flytt.

– Jag har inte haft några större tankar på det, utan jag trivs bra i Lyon och har två år kvar på kontraktet. Jag spelar i en klubb som är med i Champions League varje år. Det är femte gången jag deltar och vi spelar för att vinna ligan varje år så det räcker alldeles utmärkt för mig.

Fotbollsverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela