Måndag 10 Maj
Stockholm

Skadan har läkt - nu hoppas Larsson på speltid

Skadan har läkt.
1 av 3
Skadan har läkt. Foto: Nyheter24
Sebastian Larsson hoppas på speltid.
2 av 3
Sebastian Larsson hoppas på speltid. Foto: Nyheter24
De går för gruppsegern.
3 av 3
De går för gruppsegern. Foto: Nyheter24

Sebastian Larsson är tillbaka från skadan och vill genast in i hetluften.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Det var en till synes mörk svensk dag när Bolton och Birmingham drabbades samman för två dagar sedan. Både John Elmander och Sebastian Larsson tvingades utgå med varsin skada och det såg inte bra ut inför fredagens EM-kvalmatch mot Ungern.

Med endast en dag kvar till matchstart har dock saker och ting förändrats. Johan Elmander gjorde ett positivt test och är aktuell för spel. Även Larsson mår betydligt mycket bättre nu.

– Det känns bra. Jag tränar på och det är inga problem alls, säger han till Nyheter24.

Känner du att du kan få spela i morgon?

– Jo, så känner säkerligen många spelare. Det finns många konkurrenssituationer i laget för tillfället. De jag konkurrerar med tänker säkert likadant. Men absolut, jag känner som att jag har en möjlighet att få starta och förhoppningsvis blir det även så.

Hur viktigt är det med en seger?

– Vi går för seger, självklart kommer vi att göra det. Vi vill utan tvekan ha med oss tre poäng från den här första matchen. De är en av de förhandstippade lagen som kommer att vara med och slåss däruppe. Vi är på hemmaplan och vill få en bra start i kvalet, säger den 25-årige Birminghamspelaren.

Går för gruppsegern

Matchen mot Ungern är ett första steg i den långa vägen mot EM-slutspelet i Polen/Ukraina om två år. Att målet är att ta sig dit råder det inget tvivel om - och man satsar blint på gruppsegern. Trots att VM-finalisterna Holland finns med.

– Ja, absolut. Varför ska vi inte göra det?

Är det realistiskt?

– Det tycker jag. Alla har Holland som förhandsfavoriter. Mellan tror stenhårt på vad vi gör och går vi in med målsättningen nu att kämpa om andraplatsen så kommer vi förmodligen hamna längre ned i tabellen. Vi går för gruppsegern men sen får vi se hur det slutar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela