Onsdag 23 Jun
Stockholm

"Det är inte ens frispark"

Här visas Olof Mellberg ut.
Här visas Olof Mellberg ut. Foto: HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX

Olof Mellberg kan inte förstå varför han visades ut i går.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MALMÖ. Sverige tvingades spela med en man mindre under större delen av gårdagens EM-kvalmatch mot San Marino efter att Olof Mellberg dragit på sig ett rött kort. Den stenhårde mittbacken kom lite sent in i en situation som domaren David McKeon tydligen tyckte var för ful.

Efter matchen lämnade domaren arenan utan att lämna en enda kommentar. Men mittbacken själv var full av sådana.

- Jag går in för att vinna bollen och det gör jag också. Jag tycker inte ens att det är frispark. Helt obegripligt, säger den 33-årige försvararen efter matchen.

På tevebilderna ser man hur den förre Juventusspelaren tacklar med dobbarna före. Att det skulle vara tillräckligt mycket för en utvisning håller han dock inte med om.

- Med ett ben, ja. Jag vet inte ens om regelboken säger gult kort för det. Det är väl två fötter med dobbarna före som man snackar om för att det ska vara utvisning, säger han.

Kan överklaga

Utvisningen innebär att Olof Mellberg kommer att missa det viktiga mötet med Holland i oktober, men kan även stängas av mot Moldavien. Blir det en två matcher lång avstänging eller mer så kommer det Svenska fotbollsförbundet att protestera.

- Vi tittar på bilder och videoupptagningar för att se om det kan hjälpa vår sak. Vi måste plocka fram allt som går att plocka fram som visar att Olofs tackling var så lindrig som möjligt, säger ordförande Lars-Åke Lagrell.

Som tur fick Sverige aldrig några större problem under matchen och kunde till slut vinna med förkrossande 6-0.

Kommentera
Kopiera länk
Dela