Vilades på dagens träning.
Vilades på dagens träning. - Foto: Jessica Gow/AP/SCANPIX

”Zlatan tog det lugnt”

Den svenske lagkaptenen vilades på dagens träning för att inte slita på de ömma ljumskarna.


Den första tiden i Milan

Vill du läsa mer om Serie A? Följ Gustav Östergrens och Nicole Fältlövs blogg på Nyheter24.

”Ibra” har, likt hela Milan, varit väldigt ojämna. I svenskens första match åkte man på en tung förlust mot nykomlingarna Cesena.

Mot sitt gamla lag Ajax blev det oavgjort och det kan man tacka svensken för. Stjärnanfallaren gjorde matchens enda mål efter att ha blivit snyggt framspelad av Clarence Seedorf.

Mot Napoli behövde han bara en chans och tog den. Under matchen mot Juventus lyckades han utöka sin sammanlagda målskörd i Serie A till fyra mål.

I Champions League fortsätter det att gå tungt för honom. Missade två frilägen mot Real Madrid i veckan och sågas rejält i italiensk press.

AMSTERDAM. Den svenske superstjärnan var inte med det övriga laget och tränade i dag på grund av att 29-åringen har överbelastat sina ljumskar och är i behov av vila.

Förutom ”Ibra” så körde även Johan Elmander på egen hand i dag efter fingeroperationen som han gjorde i går kväll.

– Emir har åkt tillbaka till Twente. Johan har kört lite lugnt, eftersom de karvade i hans finger i går. Och Zlatan har tagit det lugnt för att inte slita så mycket på ljumskarna, säger förbundskaptenen Erik Hamrén på dagens presskonferens.

Milanstjärnan som har börjat betala tillbaka efter flytten från Barcelona, men blev mållös för första gången på länge i helgen. Eftersom att Emir Bajrami inte kan vara med i helgen på grund av sin fotskada kommer Ibrahimovic att få en ny lekkamrat ute till vänster.

Förbundskaptenen har tänk på PSV-spelaren Marcus Berg i den positionen – men medger att han inte är det första alternativet där.

– Jag har funderat på Marcus Berg i den positionen men i första hand är han inte aktuell i den positionen, säger han.

Se flera av svenskens mål i Milan-tröjan

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

2 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

2 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

3 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

3 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.