Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nigeria får spela igen – redan efter fyra dagar

”Super Eagles” får spela igen.
1 av 1

”Super Eagles” får spela igen.

Ahn Young-Joon/AP/SCANPIX

Sport | 08/10/2010 19:26

Fifa har beslutat för att häva avstängningen tillfälligt.

ABJUA. Tidigare i veckan beslutade Fifa för att stänga av Nigeria efter att deras politiker beslutat sig för att blanda sig i – något som man inte får enligt regelverket. Men redan nu har avstängningen hävts för att landet ska kunna delta i kvalet till afrikanska mästerskapet.

– Vi är glada över att avstängningen har hävts även om det är tillfälligt. Det tillåter oss att fortsätta med vårt program ohindrade, säger Musa Amadu på det nigerianska fotbollsförbundet till nyhetsbyrån AP.

Upphävningen är bara tillfällig och gäller till den 26:e oktober. Samtidigt öppnar organet för att man kan häva den helt.

Beslutet togs efter att vi noterat att situationen tagit en positiv svängning de senaste dagarna. Men om NFF (nigerianska fotbollsförbundet) fortfarande skulle vara indraget i rättsliga problem eller andra frågor som gör att de inte kan arbeta fritt vid det datumet kommer avstängningen att bli permanent tills alla problem definitivt har lösts”, skriver de i en kommentar.

Inslag efter att presidenten stängt av laget i två år