Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Huntelaar räddade Holland

- 08/10/2010, 22:28 -
Huntelaar slog till igen.
1 av 2

Huntelaar slog till igen.

John McConnico/AP/SCANPIX

2 av 2

John McConnico/AP/SCANPIX

Sveriges nästa motståndare fick med sig tre poäng från Moldavien tack vare Klaas-Jan Huntelaar.

KISHINEV. Den nyblivne Schalke-spelaren hade flera kalaslägen att spräcka nollan i den första halvleken.

Det dröjde dock till den 37:e matchminuten innan Wesley Sneijder hittade in till Klaas-Jan Huntelaar som sköt in matchens enda mål via stolpen. Det var måltjuvens sjätte mål i det här kvalet.

– Med både tur och skicklighet får han in bollen. En sådan spelare är van vid att hamna i straffområdet. De här killarna har en radar, de är så vana vid att hitta lägen på träningar, säger experten Pontus Kåmark i TV4 Sport.

Moldavien, som i den senaste matchen föll mot Ungern med 2-1, spelade på kontringar och skakade bortalaget några få gånger. VM-finalisten fortsatte att dominera i den andra halvleken men lyckades inte att få hål på den svajige Moldoviske målvakten. Trots att Inter store stjärnmittfältaren hade ett bra läge att göra 2-0.

Alltså, detta var Huntelaars elfte mål på de tio senaste matcherna. Sjukt effektiv.”, skriver Sportbladets Michael Wagner på Twitter.

Måltjuvens tio snyggaste mål