Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Huntelaar räddade Holland

Huntelaar slog till igen.
1 av 2

Huntelaar slog till igen.

John McConnico/AP/SCANPIX

2 av 2

John McConnico/AP/SCANPIX

Sport | 08/10/2010 22:28

Sveriges nästa motståndare fick med sig tre poäng från Moldavien tack vare Klaas-Jan Huntelaar.

KISHINEV. Den nyblivne Schalke-spelaren hade flera kalaslägen att spräcka nollan i den första halvleken.

Det dröjde dock till den 37:e matchminuten innan Wesley Sneijder hittade in till Klaas-Jan Huntelaar som sköt in matchens enda mål via stolpen. Det var måltjuvens sjätte mål i det här kvalet.

– Med både tur och skicklighet får han in bollen. En sådan spelare är van vid att hamna i straffområdet. De här killarna har en radar, de är så vana vid att hitta lägen på träningar, säger experten Pontus Kåmark i TV4 Sport.

Moldavien, som i den senaste matchen föll mot Ungern med 2-1, spelade på kontringar och skakade bortalaget några få gånger. VM-finalisten fortsatte att dominera i den andra halvleken men lyckades inte att få hål på den svajige Moldoviske målvakten. Trots att Inter store stjärnmittfältaren hade ett bra läge att göra 2-0.

Alltså, detta var Huntelaars elfte mål på de tio senaste matcherna. Sjukt effektiv.”, skriver Sportbladets Michael Wagner på Twitter.

Måltjuvens tio snyggaste mål