Hård kritik riktas mot Lars Lagerbäck.
1 av 2
Hård kritik riktas mot Lars Lagerbäck. - Foto: Rick Bowmer/AP/SCANPIX
"Han kom, tog pengarna och flydde."
2 av 2
"Han kom, tog pengarna och flydde." - Foto: Lee Jin-man/AP/SCANPIX

"Lagerbäck kom, tog våra pengar och flydde"

Nigerias förre landslagsstjärna, Okey Isima, riktar skarp kritik mot Lars Lagerbäck.


Lars Lagerbäcks tid i Nigeria

Den 27:e februari 2010 skrev Lars Lagerbäck på ett femmånaderskontrakt med Nigeria. Tanken var att han skulle leda landslaget till ett VM-succé.

Men "The Super Eagles" hamnade i svår grupp tillsammans med Argentina, Grekland och Sydkorea. Till slut hamnade de sist, med endast en inspelad poäng.

Trots det var det många som ville se svensken förlänga sitt kontrakt och var nöjda med hans insats. Någon fortsättning blev det dock inte för svensken, som valde att ta sitt pick och pack och lämna landet.

ABUJA. Lars Lagerbäck hade kunnat fortsätta som förbundskapten i Nigeria. Förbundet ville förlänga svenskens kontrakt som i stället valde att lämna "The Super Eagles".

Men det är knappast alla som är nöjda med Lagerbäck. Den förre landslagsstjärnan Okey Isima, som var med och vann Afrikanska mästerskapet med Nigeria 1980, siktar på att landslagets näste general manager. Och då kommer han att röra upp saker och ting.

– De anlitade Berti Vogts, det fungerade aldrig, anlitade Amodu Shaibu, det fungerade inte. Det försökte med Lars Lagerbäck, han kom, tog våra pengar och flydde, säger Isima till nigerianska Vanguard.

Isima menar att han kommer att utse den rätte förbundskaptenen för Nigeria. Om det är Augustine Eguavoen, som har tagit över efter Lagerbäck, som är den rätte enligt Isima återstår att se.

Nigeria faller mot Argentina

/
/
/
/
VM
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

1 timme sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

1 timme sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

2 timmar sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

3 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.