Söndag 25 Sep
Stockholm

"Lagerbäck kom, tog våra pengar och flydde"

Hård kritik riktas mot Lars Lagerbäck.
1 av 2
Hård kritik riktas mot Lars Lagerbäck. Foto: Rick Bowmer/AP/SCANPIX
"Han kom, tog pengarna och flydde."
2 av 2
"Han kom, tog pengarna och flydde.". Foto: Lee Jin-man/AP/SCANPIX

Nigerias förre landslagsstjärna, Okey Isima, riktar skarp kritik mot Lars Lagerbäck.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Lars Lagerbäcks tid i Nigeria

Den 27:e februari 2010 skrev Lars Lagerbäck på ett femmånaderskontrakt med Nigeria. Tanken var att han skulle leda landslaget till ett VM-succé.

Men "The Super Eagles" hamnade i svår grupp tillsammans med Argentina, Grekland och Sydkorea. Till slut hamnade de sist, med endast en inspelad poäng.

Trots det var det många som ville se svensken förlänga sitt kontrakt och var nöjda med hans insats. Någon fortsättning blev det dock inte för svensken, som valde att ta sitt pick och pack och lämna landet.

ABUJA. Lars Lagerbäck hade kunnat fortsätta som förbundskapten i Nigeria. Förbundet ville förlänga svenskens kontrakt som i stället valde att lämna "The Super Eagles".

Men det är knappast alla som är nöjda med Lagerbäck. Den förre landslagsstjärnan Okey Isima, som var med och vann Afrikanska mästerskapet med Nigeria 1980, siktar på att landslagets näste general manager. Och då kommer han att röra upp saker och ting.

– De anlitade Berti Vogts, det fungerade aldrig, anlitade Amodu Shaibu, det fungerade inte. Det försökte med Lars Lagerbäck, han kom, tog våra pengar och flydde, säger Isima till nigerianska Vanguard.

Isima menar att han kommer att utse den rätte förbundskaptenen för Nigeria. Om det är Augustine Eguavoen, som har tagit över efter Lagerbäck, som är den rätte enligt Isima återstår att se.

Nigeria faller mot Argentina

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.