Sepp Blatter: "Jag ber om ursäkt för mina kommentarer."
1 av 3
Sepp Blatter: "Jag ber om ursäkt för mina kommentarer." - Foto: Hussein Malla/AP/SCANPIX
Blatter inser inte hyckleriet när han ber om ursäkt för homofobiska uttalanden i länder som fått arangera VM, som i sin tur är öppet homofobiska.
2 av 3
Blatter inser inte hyckleriet när han ber om ursäkt för homofobiska uttalanden i länder som fått arangera VM, som i sin tur är öppet homofobiska. - Foto: Hussein Malla/AP/SCANPIX
Blatter avlägger ursäkten från ett öppet homofobisk nation.
3 av 3
Blatter avlägger ursäkten från ett öppet homofobisk nation. - Foto: Kamran Jebreili/AP/SCANPIX

VÄNDNINGEN: Blatter gör en homopudel

Sepp Blatter blev hårt kritiserad efter sina kommentarer om att homosexuella ska avstå från sex under VM i Qatar. Något han nu ber om ursäkt för i ett land med öppet homofobiska lagar.


DOHA. Fifas president, Sepp Blatter, gjorde den redan upprörda fotbollspubliken än mer förgrymmad när han under veckan spädde på den homofobiska stämningen som råder inom den internationella fotbollen.

– När homosexuella fotbollssupportar reser till Qatar bör de avstå från sex, sade Blatter angående Qatars lagstiftning mot homosexuella.

Något han nu ber om ursäkt för.

– Det var aldrig min intention att diskriminera mot några individer, säger Blatter i ett desperat försök att reda upp situationen.

Fifapresidenten befinner sig för tillfället i Förenade Arabemiraten där världsmästerskapet för klubblag ska avgöras. Ett land där homosexualitet fortfarande är olagligt.

– Det är precis en sådan diskriminering vi ställer oss emot. Om någon känner sig upprörd över mina kommentarer ber jag innerligt om ursäkt, säger han enligt The Guardian.

Detta uttalande avlägger han, utan att någon gång kommentera faktumet att det internationella fotbollsförbundet valt att förlägga VM i Qatar och klubblags-VM i Dubai. Två länders vars lagstiftning gör det omöjligt för homosexuella att öppet visa sin kärlek.

/
/
/
/
VM
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!