Blatter tillsammans med den mutdömde Issa Hayatou.
1 av 3
Blatter tillsammans med den mutdömde Issa Hayatou. - Foto: Hassan Ammar/AP/SCANPIX
Blatter tillsammans med Inters tidigare tränare Rafael Benitez och Inters ägare, Massimo Moratti.
2 av 3
Blatter tillsammans med Inters tidigare tränare Rafael Benitez och Inters ägare, Massimo Moratti. - Foto: Hassan Ammar/AP/SCANPIX
Blatter under konferensen där han menade att homosexuella skulle avstå sex under VM i Qatar.
3 av 3
Blatter under konferensen där han menade att homosexuella skulle avstå sex under VM i Qatar. - Foto: Denis Farrell/AP/SCANPIX

Blatter: "De som kritiserar är bara avundsjuka"

Fifas beryktade och skandalomsusade president Sepp Blatter går nu ut i hård attack mot de kritiska röster som höjts kring hur världens största idrottsorganisation har skötts under 2010.


Tidningarna och journalisterna som är "avundsjuka"

"Om man kan läsa av någonting från omröstningen, så är det att Fifa nu bekräftat BBC:s anklagelser som gjorde gällande att Fifa är en korrupt organisation." skriver bland annat David McDonnell för The Mirror.

The Sun håller med:

"Fifas president Sepp Blatter ska ha spelat en stor roll när vi blev av med chansen att arrangera mästerskapet och han ska ha syftat mot vissa mediers rapporter." skriver tidningen i ett mer eller mindre öppet hot mot organisationen.

DOHA. Sepp Blatter riktar nu hård kritik mot de individer, både inom det internationella fotbollsförbundet (Fifa) och journalister på bland annat de brittiska öarna, som gått hårt åt den 74-årige förbundsbasen.

– De är bara avundsjuka och kan inte ta att Fifa nu väljer lite mer kontroversiella platser att anordna världens största turnering på, sägar han enligt tidningen FourFourTwo, under en konferens i Qatar

Samtidigt fortsätter han och hävdar att VM i Sydafrika blev en grandios succé. Något som enligt presidenten ska ge en förhandsvisning om vad som komma skall.

– Afrikas första stora mästerskap blev en fantastisk fest som vi sent kommer att glömma. Något vi nu vill uppleva i bland annat Ryssland och Qatar.

Men den stora elefanten i rummet ville inte Blatter ens tillkännage. Hur kunde den stora mutskandalen få de episka proportioner den fick? Svaret uteblev totalt.

2011 och det stora valet

Under 2011 kommer ett nytt val hållas inom det internationella fotbollsförbundet. Bland annat Sepp Blatters post som president för förbundet står på spel. Dock vill presidenten se att valen hålls under strukturerade former, utan fusk och andra fula tillgrepp.

– Det stundar ett val i samtliga federationer under 2011 och jag måste be er delegater att vara ärliga och bete er med värdighet enligt de demokratiska principerna, sade Blatter under konferensen i Qatar.

Den stora frågan är nu om Blatter själv kan leva efter hur han lär efter ett år kantat av skandaler och allehanda mutbrott?

Se när Blatter får en hel värld att vända sig mot honom.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

1 timme sedan
Ett mål från Lukas Vejdemo och framspelningar både av Felix Unger Sörum och Jonathan Lekkerimäki. Debutanterna klev fram när Tre Kronor besegrade Finland i Jyväskylä med 4–0 i första matchen inför VM.

Sverige mot Ungern igen i EM

2 timmar sedan
Ungern igen – och Debrecen igen. Det blev utfallet när damernas EM-slutspel i handboll lottades. "Det är två tydliga favoriter i gruppen och det blir en nyckelmatch mot Ungern", säger förbundskapten Tomas Axnér i ett pressmeddelande.

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

3 timmar sedan
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.

Anna Nordqvist: "Mitt liv gick i tusen bitar"

3 timmar sedan
Äktenskapet sprack och kort därpå dog hennes ex-make. Livet vändes upp och ned för golfstjärnan Anna Nordqvist som gick in i ett kompakt mörker. Det finns inga ord för att beskriva hur vidrigt det varit. Jag är stolt över att ha tagit mig igenom det året, säger hon i en intervju med svenskgolf.se