Anders Svensson frälste Sverige med en riktig pärla.
Anders Svensson frälste Sverige med en riktig pärla. - Foto: MARCUS ERICSSON/BILDBYRÅN

Svenssons drömmål räddade Sverige

1-1 och segern var på väg bort - då skruvade Anders Svensson in det matchavgörande målet.

KAPSTADEN. Pressade och på väg mot ett svidande 1-1-resultat mot Botswana. Då stegade lagkaptenen Anders Svensson fram - och räddade Sverige med en riktig kanon.

Det var inte något bändande spel som Sverige visade upp i den första matchen av januriturnéen. Men delikatessen som Sebastian Eriksson bjöd på i slutet av den första halvleken skulle allt visa sig räcka för Sverige att ta ledningen.

Med en underbar djupledsboll serverade den 21-årige IFK Göteborg-spelaren den stekhete Alexander Gerndt. Anfallaren gjorde inget misstag och kunde enkelt, helt ensam med Botswanas målvakt, sätta bollen i mål.

Kvitteringen

– Defensivt tycker jag att vi i vissa perioder inte var bra. Vi var där, men lite för långt från motståndarna, sade Erik Hamrén till TV11 direkt efter matchen.

Och visst var inte det svenska defensivet alltid på topp? Det märktes klart och tydligt när kvitteringen kom. Endast två minuter hade passerat när Joel Mogorosi fick en klockren träff på bollen med pannan - och ställde Pär Hansson helt och hållet.

Det svenska spelet stannade upp. Målchanserna lyste med sin frånvaro och Botswana började bita sig in i matchen på riktigt.

Då, med kvarten kvar, drog Svensson till med vänstern och skruvande in ledningsmålet. Ett mål som till slut skulle visa sig bli matchavgörande.

– Det var skönt att få vinna. Det var saker som var bra och saker som vi måste jobba på, men det hade vi förväntat oss, säger Erik Hamrén.